Marhasült polentával
Isteni karácsonyi fogás
A marhasült igazán pasis étel, úgyhogy, ha párod kedvében szeretnél járni karácsonykor, készítsd el receptünket polentával!
- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »
- Jennifer Aniston imádja a farmert, és szuper vagány, ahogyan viseli: 4 tipp, amit érdemes tőle ellesni »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
A marhasült már önmagában egy markáns fogás, tehát mindenféleképpen kevésbé erős ízvilágú köret illik hozzá. Például a polenta, ami nem más, mint a kukoricakása másik neve.


Készítsd el ízletes receptünket akár karácsonykor is, mert egészen különleges! Ne hagyd azonban, hogy magában csússzon le a vacsora, kínálj hozzá egy testes bort, és gyűjtsd be párod elismerő hümmögéseit!
Marhasült polentával
Hozzávalók a sülthöz:
- 80 dkg marhacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- fél dl olaj
- só
- bors
Hozzávalók a polentához:
- 1,5 liter víz
- 50 dkg kukoricadara
- só
A marhacombot kend be só és bors keverékével, az áttört fokhagymával és a mustárral. Kevés olajon mindkét oldalát süsd meg, majd tedd egy tepsibe. Öntsd fel 3-4 dl vízzel, és takard le alufóliával. Előmelegített sütőben párold puhára, majd vedd le a fóliát, és süsd pirosra.
A vízbe szórj sót és egy csipetnyi kukoricadarát, majd forrald fel. Lassan öntsd bele a kukoricadarát, és folyamatosan kevergesd. Lassú tűzön fél órát főzd a polentát, de közben állandóan kevergesd. Amikor elkészült, borítsd a nyújtódeszkára, és vizes kézzel simítsd laposra. Ha kihűlt, szeleteld fel, és már kínálhatod is a hús mellé.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- zöldség
Ropogós sült csirke édesköménnyel

- fokhagyma
- méz
Fokhagymás-mézes szűzérme

- hús
- marhahús