A tökéletes kakaós kókuszgolyó alapreceptje: a húsvéti asztalon is ott a helye

A klasszikus kakaós kókuszgolyó az az édesség, amiből akármennyit készítesz, mind el fog fogyni.

Klasszikus kókuszgolyó alaprecept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, szeretnivaló retró édességeknél ma sem kell finomabb. Ez a nosztalgikus hangulatú klasszikus kókuszgolyó a húsvéti asztalra is kerülhet, gyerekek és felnőttek egyaránt örömmel fogják falatozni. Ha van házi baracklekvárod, azt használd hozzá, a rumaromát pedig ízlés szerint, fokozatosan adagold bele.

Klasszikus kókuszgolyó

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 50 dkg darált keksz
  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2 dl tej
  • 1-2 teáskanál rumaroma
  • 15 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd el a darált kekszet először a porcukorral és a kakaóporral, majd adagold hozzá a lekvárt, az olvasztott vajat, öntsd hozzá fokozatosan a tejet, hogy jól gyúrható masszát kapj, majd adagold bele ízlés szerint a rumaromát. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. A pihentetési idő leteltével nedves kézzel formázz belőle golyókat, és hempergesd meg őket kókuszreszelékben.

 

Krémes és puha répatorta-piskótatekercs: ez lesz a húsvéti asztal kedvence

A csodaszép répatorta-piskótatekercs lélegzetelállító desszert, amit kedved szerint cicomázhatsz, de egyszerűen porcukorral meghintve is tökéletes.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük