A tökéletes kakaós kókuszgolyó alapreceptje: a húsvéti asztalon is ott a helye
A klasszikus kakaós kókuszgolyó az az édesség, amiből akármennyit készítesz, mind el fog fogyni.

Az egyszerű, szeretnivaló retró édességeknél ma sem kell finomabb. Ez a nosztalgikus hangulatú klasszikus kókuszgolyó a húsvéti asztalra is kerülhet, gyerekek és felnőttek egyaránt örömmel fogják falatozni. Ha van házi baracklekvárod, azt használd hozzá, a rumaromát pedig ízlés szerint, fokozatosan adagold bele.
Klasszikus kókuszgolyó
Hozzávalók 40 darabhoz
- 50 dkg darált keksz
- 18 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 dl tej
- 1-2 teáskanál rumaroma
- 15 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd el a darált kekszet először a porcukorral és a kakaóporral, majd adagold hozzá a lekvárt, az olvasztott vajat, öntsd hozzá fokozatosan a tejet, hogy jól gyúrható masszát kapj, majd adagold bele ízlés szerint a rumaromát. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. A pihentetési idő leteltével nedves kézzel formázz belőle golyókat, és hempergesd meg őket kókuszreszelékben.
Krémes és puha répatorta-piskótatekercs: ez lesz a húsvéti asztal kedvence
A csodaszép répatorta-piskótatekercs lélegzetelállító desszert, amit kedved szerint cicomázhatsz, de egyszerűen porcukorral meghintve is tökéletes.
ElolvasomKép: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- édesség
- kókuszreszelék
Édes csokis kókusztekercs sütés nélkül: étcsokis tésztába kerül a töltelék

- kakaó
- gesztenye
Puha, villámgyors gesztenyegolyó macera nélkül: 15 perc, és kész

- kevert süti
- kakaós kevert süti