Klasszikus recept Erdélyből

Lucskos káposzta

A káposztás-húsos ételek nagy népszerűségnek örvendenek Székelyföldön.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a szaftos és laktató egytálételt viszonylag egyszerűen elkészítheted és minden benne van, amire a szervezetednek télvíz idején csak szüksége lehet.

Egy jó adag tejföllel lesz az igazi, és ne sajnáld mellőle a friss kenyeret se! Hígabb változatban levesnek is készítheted.

Lucskos káposzta

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús - oldalas, dagadó esetleg csülök
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 szál borsikafű - vagy egy csapott evőkanálnyi szárított
  • 1 nagyobb fej fehérkáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • ecet

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A káposztát vágd fel csíkokra, mosd át jó alaposan, majd tedd félre. A húst tisztítsd meg, darabold fel hangulatod szerint, sózd be, és szintén tedd félre. A hagymát kockázd fel. Egy nagyobb edényben forrósíts olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, aztán add hozzá a húst, és félig főzd meg. Ha elérte a megfelelő állapotot, akkor add hozzá a káposztát is, keverd hozzájuk a pirospaprikát, ügyelve, hogy le ne égjen.

Öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, add hozzá a kaprot és a borsikafüvet, majd közepes lángon főzd az egészet puhára. Ha minden szépen megfőtt, akkor rántsd be az egészet, forró olajon pirítsd meg a lisztet, öntsd fel némi vízzel, keverd csomómentesre, majd add a káposztához, ha ezzel is megvagy, akkor már kész is a lucskos káposztád. Ha savanyúbban szereted, akkor mielőtt leveszed a tűzről, csepegtess bele némi ecetet.

Gazdaságos receptek mindenkorra

Ha főznél valami finomat, ami a családi kasszát sem terheli le, válassz a következő receptek közül!

A legjobb hó végi fogások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük