8 fenséges fogás csirkecombból: sült, szaftos és bundás kedvencek

A csirkecombnál kevés hálásabb alapanyag van, hisz könnyen kedvedre és ízlésedre formálhatod.

Legfinomabb csirkecombreceptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehet aló vagy felső, esetleg egész, a csirkecombot szinte mindenki szereti. Igaz, a csirkemell mögött kicsit háttérbe szorult, pedig legalább olyan könnyen variálható, és viszonylag olcsó alapanyag. Sütheted serpenyőben, tepsiben, grillen, szaftosan, bundázva, töltve, baconbe göngyölve.

Akár a diétás, akár a magyaros fogásokat részesíted előnyben, nem nehéz a csirkecombból ínyenc főfogást készíteni. Ha szereted a bőrét, ne húzd le. Jó ropogós lesz, alatta a hús pedig puha és szaftos. Illenek hozzá a legkülönfélébb pácok, hisz könnyen magába szívja a fűszerek ízét és illatát. Válogass legkedveltebb változatok közül, és készítsd el akár holnap ebédre!

Csirkét sütni nem nagy ügy. A fűszerezésen sok múlik, de még zamatosabb lesz a hús, ha gyümölcsöt is teszel a tepsibe. A körtéhez könnyű hozzájutni. Az édes és a sós ízek kedvelőinek nagy kedvence lesz ez az ízletes fogás.
A tepsis ételekkel nem nagyon lehet melléfogni. A csirkecombokat is megsütheted krumplival. Tejszínnel meglocsolva, nyúlós sajttal fenséges. Még almával és hagymával is megbolondíthatod.
A csirkecomb rántva isteni, a ropogós dobverő a gyerekek nagy kedvence. A bundát is számtalan módon feldobhatod. Keverhetsz a zsemlemorzsához reszelt sajtot, zöldfűszereket. Sőt, a panír egészséges is lehet: forgasd joghurtba és kukoricapehelybe a húst.
A csirkecombhoz a fűszeres paradicsomszósz is kitűnő választás. Valami fantasztikus, ahogy sülés közben a hús magába szívja a csodás ízeket, illatokat, ráadásul finom szaftos lesz.
Bátran kísérletezz a fűszerezéssel! A rozmaringtól a kakukkfűig szinte bármelyik zöldfűszer illik a csirkecombhoz. Próbáld ki citromos-fokhagymás ízesítéssel is! Borral locsolgatva minden igényt kielégít.
A csirkecombot tejszínes, gombás mártással tálalni remek ötlet. Kiadós, laktató főfogás lehet, amivel az egész család jóllakhat. Zöldfűszerekkel és chilivel is érdemes megbolondítani.
Nem kell aggódnod, hogy száraz lesz a csirkecomb, ha baconnel is betekered. Kívül ropogósra sül, belül omlós és puha lesz. Sütés előtt érdemes rozmaringos pácban pihentetned a húst.
Vigyázat, a látszat csal! Nem mell, hanem comb van a képen. Igaz, vasalva került a tányérra. Ha eddig csak vendéglőkben ettél ilyet, ideje otthon is elkészíteni. Bolondítsd meg fokhagymás páccal. A vasalást lábossal is végezheted.

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük