8 isteni levesbetét, ami egyszerűbb, mint a csipetke

A zamatos leveseket gazdagítsd finom betétekkel, válogass a legjobbak közül!

Legegyszerűbb levesbetétek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sűrű, ízletes levesek az egyszerű, ám különleges betétektől még finomabbá válnak. Hidegben különösen jólesik egy nagy tányér testet-lelket átmelegítő leves, mindegy, hogy az ebéd nyitányaként vagy vacsorára tálalod. Bármilyen levest választasz, itt biztosan találsz belevalót. 

A házi levesbetétek mindig finomabbak, mint a boltiak. Ne gondolj rögtön a macerás tészta- vagy csipetkekészítésre, vannak sokkal könnyebb lehetőségek is. A különböző gombócok vagy akár a palacsinta sem állíthat nagy kihívás elé. Még a krutonhoz vagy a levesgyöngyhöz is bátran hozzáfoghatsz otthon, ráadásul sokkal egyszerűbbek, mint azt elsőre gondolnád. 

A népszerű grízgaluskától sokan tartanak. Ha megfelelő arányokkal dolgozol, nem lesz kemény. Főleg, ha szódabikarbóna is kerül bele.
Az igazi házi májgaluska össze sem hasonlítható a bolti mirelit változattal. Akkor tökéletes, ha puha és kellemesen fűszeres.
Sokat dob az egyszerű zöldségleveseken a könnyen és gyorsan elkészíthető, fűszeres húsgombóc. Ebbe tojás és liszt sem kell, mégis tökéletes lesz az állaga.
Az ízletes csorbaleves erdélyi specialitás, amit krumpligombóccal tehetsz igazán finommá. A levesbetét a kaportól még különlegesebb lesz.
A zsemlegombóc a sima levest egyenesen fenségessé teszi, de főzelékekbe, sőt, köretként tálalva is kitűnő. Gondolj rá, ha túl sok száraz zsemléd van otthon.
A krutonnál, avagy a pirított zsemlekockánál aligha van könnyebben elkészíthető levesbetét. Ha van száradt zsemléd, vágd fel, forgasd meg fokhagymás olajban, fűszerezd, és süsd meg.
A vékony, csíkokra vágott palacsinta még a húslevesbe is illik. A palacsintatészta olyan, mint amikor desszertnek készítenéd, csak a cukrot hagyd ki belőle, és dobj hozzá fűszert.
A ropogós levesgyöngyöt mindössze három hozzávalóból, lisztből, tojásból és sóból elkészítheted, majd süsd ki forró olajban!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük