Könnyű zöldségleves húsgombóccal - Nem esik szét, és nem lesz kemény a gombóc

Már egy tányér zöldséges húsgombóclevessel jóllaksz, és nem kell sokáig főzőcskézni a melegben.

Könnyű zöldségleves húsgombóccal - Nem esik szét, és nem lesz kemény a gombóc
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a kánikulában nem tudsz sokat enni, vagy nem kívánsz nehezebb ételeket, ez a húsgombócleves remek választás. Nagyon gazdag, mégsem terheli meg a gyomort, és nincs szükség utána második fogásra. A húsgombócba nem kell se tojás, se liszt, mégis tökéletes lesz az állaga.

Zöldségleves húsgombóccal

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 krumpli
  • 10 dkg rizs
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zeller
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A répákat karikázd fel, a zellert és a krumplit darabold fel. Hevíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd rajta a zöldségeket két-három percig, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Öntsd fel körülbelül két liter vízzel, és fedő alatt főzd a levest 20 percig.

Addig a gombócokhoz a húst keverd össze a rizzsel, az aprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, ízesítsd sóval, borssal, és jól dolgozd össze a masszát. Formázz belőle tetszőleges méretű gombócokat. Rakd a lábosba, morzsold bele a leveskockát, és főzd még 15-20 percig. Az utolsó percekben szórd meg aprított petrezselyemmel. Ha a zöldségek és a gombócok is puhák, húzd le a tűzről, és tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük