A 7 legkedveltebb karácsonyi sütirecept, képekkel

A legszentebb ünnephez kötődik néhány igazán finom sütemény, ezek közül válogattunk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az együtt töltött, meghitt estékhez mindenki köt illatokat, ízeket, élményeket. Ezek között pedig szinte biztosan mindenkinél fellelhető a fahéjas süti, a frissen sült kuglóf, az almás desszert vagy az éppen elkészült bejgli illata és íze. A legszentebb ünnepnek megvannak a jellegzetes süteményei, amik a különleges időszakon végigkísérnek, és még szebbé teszik ezt a pár békés napot, a karácsonyt. 

Püspökkenyér

A püspökkenyér nemcsak pompás karácsonyi édesség, de ajándéknak is kiváló. Ha megmaradt néhány alapanyag, akkor ezt a sütit biztosan elkészítheted belőlük, hiszen beledolgozhatsz szinte bármit, a jól megszokott mazsola és valamilyen ropogós mag mellett kandírozott gyümölccsel, csokidarabokkal vagy aszalt finomságokkal is finom. Ezzel a recepttel nem hibázhatsz!

Almás-fahéjas pite

Az adventi időszak és a karácsony legjellemzőbb illata az alma és a fahéj keveréke, ha ilyesmit érzel, akkor biztos lehetsz benne, hogy közeleg az ünnep. Ezt az egyszerű édességet bármikor összedobhatod, elrontani képtelenség, az illata pedig verhetetlen. Így készítsd!

Bejgli

A bejgli karácsonykor olyan, mint a TV-ben a Reszkessetek, betörők!, tulajdonképpen nem teljes az ünnep nélküle. A mákos, diós, gesztenyés klasszikusok mellett manapság már rengeteg különböző ízben fellelhető ez a finomság, de a legjobb az, ha magad készíted, a saját és családod ízlése szerinti töltelékkel, ráadásul ez biztosan finomabb is lesz, mint a bolti változat. Az elronthatatlan receptet itt találod.

Mézeskalács

Mézeskalács nélkül sem igazán rendeztek még karácsonyi ünnepeket, a bejgli mellett ez az édesség a másik fix befutó, ha a leghosszabb ünnepünk és a sütemény szóba kerülnek valahol. A mézeskalács nagy előnye, hogy tésztájából bármit formázhatsz, így ajándéknak, fadísznek vagy ajtódísznek is jó, amellett, hogy elsődleges élvezeti funkcióját is megtartja. Így készítsd, itt pedig találsz néhány pompás ötletet a formázáshoz.

Karácsonyi kuglóf

A karácsonykor elsősorban a német nyelvterületeken jellemző édesség az elmúlt 10-20 évben itthon is egyre népszerűbb, akár dobozban is megveheted az áruházakban, persze az közel sem lesz olyan jó, mint az otthon készült változat, és akkor az illatokról még nem is beszéltünk. A kuglóf nem egy bonyolult dolog, ha egyszer elkészíted, rá fogsz jönni, ehhez pedig itt találsz segítséget, recept formájában.

Habcsók

A habcsók a nagyobb sütögetések során fennmaradó tojásfehérjék felhasználásának egyik legjobb, leggazdaságosabb és egyben legfinomabb módja. Ilyen egyszerűen biztosan nem készítettél még édességet vagy fadíszt, mint ahogyan habcsókot lehet. Ha fel szeretnéd dobni, akkor bátran használj ételfestéket vagy például kakaót a színezéshez. Így készül, tényleg egyszerű.

Csokis keksz

A nem feltétlenül csak a karácsonyhoz köthető édesség mindig jól jön a háznál, és ha előre tudod, hogy rohanós lesz az ünnep környéke, ezt a finomságot bőven előtte is elkészítheted, egy dobozba zárva hetekig ropogós és finom marad, így bármikor beugrik egy váratlan vendég, ezzel megkínálhatod. A borzasztó egyszerű, ám nagyon finom receptet itt találod.

Egyszerű sütik az utolsó pillanatokra

Ha az ünnep körüli sürgés-forgásban nem maradt időd az összes finomságra, ne csüggedj, itt van néhány egyszerű, de nagyszerű megoldás a problémádra!

7 isteni sütemény maradékokból

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük