Illatos mézespuszedli-recept
A fára és az ünnepi asztalra
A puszedli legalább annyira a karácsony része, mint például a fa vagy a bejgli.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A puha, omlós puszedlivel még édesebbé teheted az ünnepet, ráadásul ezt a nagy kapkodás, rohanás, sütés-főzés előtt elkészítheted, mert semmi baja nem lesz, ha áll egy pár napot.

Készíts a tetejére cukormázat, vagy olvassz rá csokoládét, esetleg tölts a belsejébe valamilyen gyümölcsöt!

Mézes puszedli

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg méz
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • fél teáskanálnyi őrölt fahéj
  • fél teáskanálnyi őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanálnyi őrölt kardamom
  • fél teáskanálnyi őrölt szerecsendió

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A vajat egy kissé olvaszd meg, nem kell, hogy folyjon, de legyen lágy. A lisztet mérd ki egy tálba, add hozzá a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát, üsd bele a tojásokat, majd add hozzá a mézet és a vajat is.

Az egészet dolgozd össze homogén masszává, majd gyúrd egy nagy gombóccá az egészet, fóliával takard be, és tedd a hűtőbe fél órára. Amikor ez letelt, vedd ki, csípj a tésztából nagyjából egységes méretű részeket, formálj belőlük gömböket, majd lapítsd ki, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, ha megtelt a tepsi, told be, és nagyjából 10-12 perc alatt süsd készre a puszedliket. 

A legszebb mézeskalácsok

Készíts szebbnél szebb mézeskalácsokat, adunk hozzá néhány remek ötletet!

Ezt is szeretjük