4 különleges, de hipergyors karácsonyi köret

Ha unod a krumplit

A rizs és a krumpli mindig beválik, de elképzelhető, hogy a karácsonyi vacsorához valami izgalmasabbat szeretnél tálalni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Nem csak a főételeket variálhatod, hanem a köreteket is. Próbáld ki, milyen a kacsasült almával, nem pedig pirított krumplival.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Adunk néhány ötletet, de bízd magad nyugodtan a fantáziádra, és kísérletezz. Persze akkor sem kell szégyenkezned, ha a jól öreg krumplipürével állsz elő.

Hagymás alma

Hozzávalók:

  • 20 dkg jonatánalma
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál porcukor
  • snidling
A jól megmosott, magházától megtisztított almát reszeld durvára, a hagymát vágd vékony karikákra, és a citrom szűrt levével locsold meg. Add hozzá az étolajat, a sót, a porcukrot, a finomra vágott metélőhagymát, és az egészet óvatosan, fakanállal keverd el. Tálalásig tedd hűtőbe.

Sajtkoktél

Hozzávalók:

  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg óvári sajt
  • 1 dl tejszín
  • 6 tojássárgája
  • 2 dkg reszelt torma
  • fél fej saláta
  • bors
  • olívaolaj
  • mustár
A sajtokat vágd rövidebb metéltre, add hozzá a kevés tejszínnel elkevert, főtt, pürésített tojássárgákat. Sózd és borsozd meg, frissen reszelt tormával, olívaolajjal, mustárral ízesítsd.

Sült zöldségek

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 pritamin paprika
  • 10 dkg csiperke
  • 2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
A zöldségeket mosd meg alaposan, de ne hámozd meg. Karikázd fel őket, de ne legyenek se túl vastagok, se túl vékonyak. Sózd be őket, majd hagyd állni egy kicsit, így a padlizsán sem lesz keserű. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd bele a zöldségeket, és nagy lángon fonnyaszd-pirítsd meg őket.

A cukkini és a padlizsán is tökféle. A töltött tök ugyan nem készül el ilyen gyorsan, de megéri a fáradozást, mert csodálatos köret lesz belőle.
(%videobox(id: 58740)%)

Krumplilángos

A lángos remek kiegészítője lehet egy egyszerű levesnek. Ha nem követed a hagyományokat, akkor egy egyszerű francia leves - frissen sült lángossal - isteni vacsora lehet.

Hozzávalók:

  • 5 szem krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • tej
  • 1 pohár olaj a sütéshez
A krumplit főzd meg, hámozd meg, majd törd át. Keverd bele a lisztet. Kevés langyos élesztőt futtass fel tejben, add a tésztához, sózd meg, majd gyúrj nem túlságosan kemény tésztát belőle. Ha jól kidolgoztad, takard le, és meleg helyen keleszd meg. Ujjnyi vastagra nyújtsd ki, pohárral szaggass belőle korongokat, és forró olajban addig süsd, amíg a lángos felpúposodik és megpirul.
Ezt is szeretjük