A tökéletes habos krém csokitortához
Erre a receptre lesz szükséged
A jó csokitorta két dolgon múlik: a tésztáján és az abba töltött krémen, utóbbit így készítsd!
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »
- Gyönyörűen formálja a lábakat ez a torna, és csak 15 perc naponta: tónusosabb, keskenyebb combokat farag »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A habos csokikrémnél nem nagyon létezik finomabb krém, gyakorlatilag bármibe beletöltheted, amibe csak gondolod, két piskótalap között ugyanolyan jól fog esni, mint palacsintába tekerve, de azért igazán jól mégiscsak csokitortában funkcionál.
Ha gondolod, feldobhatod apróra tört dióval, mogyoróval, mandulával, vagy rejthetsz bele mazsolát is.
Habos csokikrém
Hozzávalók:
- 5 dl hideg (!) habtejszín
- 17 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 3 dkg holland kakaópor
- 2 dkg vaj
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik.
A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd bele a kakaóport is. Miután egységes massza lett belőle, és a tejszínhab is felmelegedett, egy habverővel folyamatosan kevergetve csurgasd hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverd addig, amíg homogén masszát nem kapsz.
Mikor eléri ezt az állapotot, kész is vagy vele. Ha most készül a torta, a piskótalapok számának megfelelően oszd el úgy a krémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle, hogy igazán szép legyen a végeredmény.
A tökéletes piskótatekercs nyomában
Ha megvan a csokikrém, és nem tortába töltenéd, hanem például piskótatekercsbe, megmutatjuk, mi is pontosan a teendőd!
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- cukor
Sütésmentes csokis süti

- csokoládé
- édességek