A legfinomabb fogások hidegtálhoz

7 kihagyhatatlan recept

Kisebb-nagyobb rendezvények elengedhetetlen kellékei a mennyei fogásokkal megpakolt hidegtálak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha vendégeket vársz, vagy vendégségbe mész, az egyik legegyszerűbb és egyben legnagyszerűbb ételféleség, amivel a többieket meglepheted, egy gazdag hidegtál. Óriási előnye, hogy az olajban sült ételekkel ellentétben nem büdösíti be a lakást - ha fasírtot készítesz rá, azt megcsinálhatod előző nap, így a jeles napon már biztosan nem lesz vele gond -, és nem kell egyik fogással sem órákig pepecselned, ráadásul senki sem tud ezekre az ételekre nemet mondani.

Fasírt

A fasírt bármikor bevethető étel, akár gyors vacsorának, akár könnyű vendégváró fogásnak is elkészítheted, a majonézes salátákhoz pedig egyértelműen ez illik a legjobban, így mindenképp ott a helye egy kiadós hidegtálon is.

Franciasaláta

Franciasaláta nélkül nemigen készülhet hidegtál, a húslében félpuhára főzött zöldségek az almával és a házi készítésű majonézzel elkeverve mindenki abszolút kedvencei, egy kis ropogós bagettel vagy a fentebb említett fasírttal kiegészítve verhetetlen finomság.

Kaszinótojás

Elsőre talán pepecselős fogásnak tűnik a kaszinótojás, azonban gyorsabban elkészülsz vele, mint gondolnád, és messze a leglátványosabb része lehet a hidegtáladnak, pláne, ha franciasaláta-ágyon tálalod - kész remekmű.

Majonézes tésztasaláta

A majonézes ételek olyanok a hidegtálnak, mint bármilyen járműnek az üzemanyag, ezek nélkül nem működik tökéletesen. Tésztasalátát ezerféleképpen készíthetsz az aktuális kedvenceidből vagy abból, ami épp otthon van, és jó megoldásnak tűnik. Egyszerűen és gyorsan is óriási adagot készíthetsz, így senki sem marad éhes.

Krumplisaláta

Krumpliból ezerféle ételt legalább készíthetsz, többek között isteni krumplisalátát, hogy milyet, azt kell már csak kitalálnod - egy klasszikus majonézes darabot, netán egy mentás változatot, esetleg a szintén klasszikusnak mondható hagymás-ecetest?

Tormakrémes sonkatekercs

A sonkatekercs a hidegtálak dísze, már messziről könnyedén kiszúrható, általában az összejövetel első negyedórájában el is fogy, hiszen mindenki imádja, ha elégedett vendégeket szeretnél, akkor az a biztos, ha jó nagy adagot készítesz belőle.

Stefánia-vagdalt

A látványos és egyszerűen összedobható Stefánia-vagdalt a fasírt nagytestvére, henger alakúra sütve, tojással töltve. Elképesztően jól mutat minden hidegtálon, szépen felszeletelve és elrendezve, bármilyen salátával isteni finom. 

Vendégváró falatok a hidegtál mellé

Ha még valamit szeretnél sütni is a vendégeidnek a hidegtál mellé, válogass a következő receptek közül!

Képeken a legfinomabb vendégváró falatok

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéshús

Omlós sült oldalas

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük