Omlós sült oldalas

Egyszerűbb, mint gondolnád

Egy tepsi ízletes, omlós oldalasra senki sem tud nemet mondani, és szinte elronthatatlan.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zamatos, szaftos, csontos fogás legalább kétszer laktat jól: egyszer, amikor frissen sülve a húst megeszed, egyszer pedig akkor, amikor a megdermedt zsírt elfogyasztod.

Amikor levetted a fóliát, tégy a húsok mellé fürtös koktélparadicsomot, megpirulva isteni köret lesz belőle.

Sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1,2 kg oldalas
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 4-5 evőkanálnyi zsír - sertés, kacsa, liba
  • 3 dl víz

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Nem a sült oldalas lesz a legbonyolultabb recept, amit életed során elkészítesz, erre elég nagy az esély. A hentestől hazaérvén darabold fel a húst, hangulatodnak megfelelően csontonként vagy kétcsontonként szeleteld fel, majd mosd át alaposan. Ha ezzel végeztél sózd be jó alaposan. Vedd elő a feladatra kiszemelt tepsit, kend ki a zsírral, majd tedd bele a húsokat.

Őrölj rájuk borsot, és a fokhagymagerezdeket kicsit megroppantva szórd közéjük. Öntsd az egészre a vizet, majd fedd le jól alufóliával, és 160 fokon süsd másfél óráig. Ezután vedd le a fóliát, és további fél óráig süsd még 210 fokon, hogy szépen megpiruljon. Már kész is vagy.

Grillezős kedvencek

Télvíz idején sem kell lemondanod a grillpartik sztárjairól, sütőben és serpenyőben is elkészítheted a legzamatosabb húsokat.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük