Tormakrémes sonkatekercs

A farsangi bulik kedvence

A farsangi szezonban a szórakozásé a főszerep, ha vendégeket fogadsz, készítsd ezt!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyetlen rendesen összerakott hidegtálról sem hiányozhat mindenki kedvence, a tormakrémmel jól megtömött sonkatekercs.

Tulajdonképpen a tormakrém egy vajas tormával összekevert besamelmártás, ha az utóbbit már készítetted, nagyot nem tévedhetsz.

Tormakrémes sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 12 szelet sonka
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg ecetes torma
  • 5 dkg liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • fehérbors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Nem lesz túlságosan nehéz dolgod. A vajat felezd el, hogy aztán majd a folyamat végén a két vajalapú masszát egyesítsd. Az egyik felét egy kis lábasban olvaszd fel, majd keverd hozzá a lisztet, aztán öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, ügyelve, hogy ne csomósodjon. Sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően, majd kevergesd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ha ez megtörtént, tedd ki az ablakba, hogy gyorsan kihűljön.

Ha kihűlt, keverd össze a vaj másik felével és a tormával, ha szépen összeállt homogén masszává, akkor jöhetnek a sonkák, tégy a közepükbe a krémből, majd csavard fel őket, díszítsd ízlésed szerint, és már tálalhatod is.

Ínycsiklandó ropogtatnivalók

Ha a hidegtál már kész, de valamit még sütnél is, akkor ne légy rest, készíts valami ellenállhatatlan sajtos, ropogós finomságot!

Finom sajtos ropogtatnivalók

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük