Tormakrémes sonkatekercs
A farsangi bulik kedvence
A farsangi szezonban a szórakozásé a főszerep, ha vendégeket fogadsz, készítsd ezt!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyetlen rendesen összerakott hidegtálról sem hiányozhat mindenki kedvence, a tormakrémmel jól megtömött sonkatekercs.

Tulajdonképpen a tormakrém egy vajas tormával összekevert besamelmártás, ha az utóbbit már készítetted, nagyot nem tévedhetsz.

Tormakrémes sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 12 szelet sonka
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg ecetes torma
  • 5 dkg liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • fehérbors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Nem lesz túlságosan nehéz dolgod. A vajat felezd el, hogy aztán majd a folyamat végén a két vajalapú masszát egyesítsd. Az egyik felét egy kis lábasban olvaszd fel, majd keverd hozzá a lisztet, aztán öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, ügyelve, hogy ne csomósodjon. Sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően, majd kevergesd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ha ez megtörtént, tedd ki az ablakba, hogy gyorsan kihűljön.

Ha kihűlt, keverd össze a vaj másik felével és a tormával, ha szépen összeállt homogén masszává, akkor jöhetnek a sonkák, tégy a közepükbe a krémből, majd csavard fel őket, díszítsd ízlésed szerint, és már tálalhatod is.

Ínycsiklandó ropogtatnivalók

Ha a hidegtál már kész, de valamit még sütnél is, akkor ne légy rest, készíts valami ellenállhatatlan sajtos, ropogós finomságot!

Ezt is szeretjük