A hagyományos körözött receptje
Pirítóssal a legjobb
A juhtúrós, gazdag ízvilágú körözöttnél kevés jobb dolog van, amit kenyérre lehet kenni.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

Így viseld a trikót, hogy ne legyen slampos: 10 nőies outfit »

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A meglehetősen addiktív körözött nagyon sokféleképp felhasználható, töltheted gombába, eheted pirítósra kenve, vagy kínálhatod sós kekszek, krékerek mellé mártogatósnak kisebb-nagyobb vendégségek alkalmával.

Feldobhatod pár evőkanálnyi sörrel is, valamint, ha túl töménynek érzed csak juhtúróból, készítsd fele-fele arányban tehén- és juhtúróból!

Juhtúrós körözött

Hozzávalók:

  • 40 dkg juhtúró
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 4-5 szál friss petrezselyem
  • 3 teáskanálnyi fűszerpaprika
  • 1 teáskanálnyi köménymag
  • 10 dkg vaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A túrót törd át egy szitán, hogy utána könnyebb legyen dolgozni vele, na meg, hogy krémesebb legyen a végeredmény. A hagymát kockázd fel a lehető legapróbbra. A petrezselymet is vágd minél kisebb darabokra. A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, majd dolgozd a túróba, a többi hozzávalóval egyetemben.

Sózd és borsozd a keveréket ízlésednek megfelelően, aztán keverd össze jó alaposan az egészet, hogy homogén masszát kapj. Ha ez megvan, már fogyaszthatod is, de a legjobb, ha áll egy éjszakát a hűtőben.

A kép a Cukrosélet blogról származik.

Sajtos ropogtatnivalók a körözött mellé

A legjobb rágcsálnivalók nem a boltok polcain várnak rád, hanem a sütődben készülnek, próbáld ki ezeket!

Ezt is szeretjük