Gyors túrófánkrecept
Akár hétköznapra is
A farsangi szezon abszolút sztárja a fánk, ha unod a hagyományos szalagos változatot, vagy hamar el akarsz készülni, készítsd ezt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrófánk egyszerű és nagyszerű édesség, ráadásul a nagytestvérrel ellentétben itt a kelesztéssel sem kell bajlódnod.

Ha kész a massza, és szeretnéd egy kicsit feldobni, rejts aszalt szilvát a leendő fánkokba!

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanálnyi cukor
  • 3,5 dkg tejföl
  • 2 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Fogj egy masszívabb szűrőt, és nyomkodd át rajta a túrót egy alkalmas tálba. Ezután szitáld hozzá a lisztet, üsd bele a tojásokat, add hozzájuk a cukrot és a tejfölt, szórd bele a sót és a szódabikarbónát. Ha mindenki együtt van, keverd az egészet homogén masszává, és tedd félre.

Vedd elő a kedvenc fánksütő serpenyődet, töltsd meg bőven olajjal, és ez utóbbit forrósítsd fel. Ha már forró, a masszából egy evőkanál segítségével szaggass kis halmokat, és pirítsd mindkét oldalukat barnára. Ezután csepegtesd le őket, vagy szedd papírtörlőre, majd tedd egy szép tálra, és szórd meg jó alaposan porcukorral. Barack- vagy szilvalekvárral jól megkenve az igazi.

Egyszerű és gyors receptek

Ha szeretnéd minél hamarabb letudni a konyhai munkát, de azért valamit főznél, készítsd el ezek közül valamelyiket!

Ezt is szeretjük