Almás-áfonyás pite
A tökéletes desszert hétvégére
Egy illatozó piténél kevés jobb dolgot készíthetsz a hétvégi nyugalom közepette.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagyományos pitétől kissé eltérő galette abban különbözik a megszokott verziótól, hogy egyfajta batyuként funkcionál, szerencsére az íze legalább olyan finom, mint a jól megszokott klasszikus változaté.

Ha még gazdagabbá szeretnéd varázsolni, a gyümölcsös keveréket még dobd fel egy fél adag vaníliapudinggal!

Almás-áfonyás pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 bögre víz
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 7 dkg barna  cukor
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanálnyi só
  • 1/2 teáskanálnyi szerecsendió
  • 1/2 teáskanálnyi gyömbér
  • 1/2 teáskanálnyi szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 3 közepes alma
  • 1/4 bögre áfonya

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy alkalmas edényben keverd össze a töltelékhez kimért fahéjat, barna cukrot, vaníliás cukrot, sót, gyömbért, szerecsendiót és a szegfűszeget. Az almát pucold meg, és darabold fel apró kockákra. Keverd össze a gyümölcsöket a fahéjas mixtúrával, add hozzájuk a vajat, majd tedd félre így az egészet. A tészta összetevőit a víz és a tojás kivételével egy robotgép segítségével dolgozd össze, majd lassan adagold hozzá a vizet is, olyan masszát kell kapnod, amivel könnyű dolgozni, nem túl lágy, de formálható.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, az átmérője 30 centi körül legyen. A gyümölcsös keveréket tedd a közepére úgy, hogy a szélétől mindenhol ugyanannyi helyet hagyj - négy-öt centimétert -, majd hajtsd fel a tészta széleit. A tojást verd fel, majd kend meg vele a tésztát, ezután tedd sütőlappal bélelt tepsibe, és mehet is az előmelegített sütőbe, nagyjából 45-50 percre.

Félórás desszertek

Gyorsan elkészíthető sütemények, amikre mindig tudsz időt szakítani.

Blog.hu ajánló