Fahéjas-mazsolás rizspuding
Egyenesen a hűtőből
A rizsből laktató és a többinél jóval kevésbé hizlaló édességet készíthetsz, próbáld ki bátran!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem szereted a mazsolát, helyettesítsd valamilyen friss vagy aszalt gyümölccsel, a fahéjhoz és a rizspudinghoz is remekül passzol mindegyik.

A fahéjjal bánj óvatosan intenzív íze miatt, a többi összetevőt bátran sokszorozhatod is, ha nagyobb adagot készítenél.

Fahéjas-mazsolás rizspuding

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál mazsola
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A cukor felét keverd el a tejben, és főzd benne puhára a rizst, ha édesebben szereted, akkor tehetsz még bele cukrot, ha ezzel a mennyiséggel készíted, nem lesz nagyon édes. A cukor másik fel keverd el a tojások sárgájával, a fehérjékre most nem lesz szükséged.

Ha már puha a rizs, keverd hozzá a cukros sárgájákat, nagyjából egy percig kevergesd, kapard bele a vaníliát, ezután vedd le a tűzről, és keverd bele a citrom héját, a mazsolákat és természetesen a fahéjat is. Szedd kis tálkákba, majd hűtsd le őket, és a hűtőben tárold, amíg nem fogyasztod.

Rizsfőzők kiskátéja

Sütés nélküli édességek a forró délutánokra

Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, akkor sem kell lemondanod a finomabbnál finomabb desszertekről.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük