Fahéjas-mazsolás rizspuding
A rizsből laktató és a többinél jóval kevésbé hizlaló édességet készíthetsz, próbáld ki bátran!
Ha nem szereted a mazsolát, helyettesítsd valamilyen friss vagy aszalt gyümölccsel, a fahéjhoz és a rizspudinghoz is remekül passzol mindegyik.


A fahéjjal bánj óvatosan intenzív íze miatt, a többi összetevőt bátran sokszorozhatod is, ha nagyobb adagot készítenél.
Fahéjas-mazsolás rizspuding
Hozzávalók:
- 10 dkg rizs
- 6 dl tej
- 5 dkg cukor
- 3 evőkanál mazsola
- 2 tojás
- 1 rúd vanília
- 1 fél citrom reszelt héja
- 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A cukor felét keverd el a tejben, és főzd benne puhára a rizst, ha édesebben szereted, akkor tehetsz még bele cukrot, ha ezzel a mennyiséggel készíted, nem lesz nagyon édes. A cukor másik fel keverd el a tojások sárgájával, a fehérjékre most nem lesz szükséged.
Ha már puha a rizs, keverd hozzá a cukros sárgájákat, nagyjából egy percig kevergesd, kapard bele a vaníliát, ezután vedd le a tűzről, és keverd bele a citrom héját, a mazsolákat és természetesen a fahéjat is. Szedd kis tálkákba, majd hűtsd le őket, és a hűtőben tárold, amíg nem fogyasztod.
Rizsfőzők kiskátéja
Sütés nélküli édességek a forró délutánokra
Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, akkor sem kell lemondanod a finomabbnál finomabb desszertekről.
OLVASD EL EZT IS!

- nagyi
- meggy
Meggyes pite friss gyümölcsökből

- nyár
- leves
Hűsítő görögdinnyeleves

- gyümölcs
- torta