Fahéjas-mazsolás rizspuding
Egyenesen a hűtőből
A rizsből laktató és a többinél jóval kevésbé hizlaló édességet készíthetsz, próbáld ki bátran!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem szereted a mazsolát, helyettesítsd valamilyen friss vagy aszalt gyümölccsel, a fahéjhoz és a rizspudinghoz is remekül passzol mindegyik.

A fahéjjal bánj óvatosan intenzív íze miatt, a többi összetevőt bátran sokszorozhatod is, ha nagyobb adagot készítenél.

Fahéjas-mazsolás rizspuding

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál mazsola
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A cukor felét keverd el a tejben, és főzd benne puhára a rizst, ha édesebben szereted, akkor tehetsz még bele cukrot, ha ezzel a mennyiséggel készíted, nem lesz nagyon édes. A cukor másik fel keverd el a tojások sárgájával, a fehérjékre most nem lesz szükséged.

Ha már puha a rizs, keverd hozzá a cukros sárgájákat, nagyjából egy percig kevergesd, kapard bele a vaníliát, ezután vedd le a tűzről, és keverd bele a citrom héját, a mazsolákat és természetesen a fahéjat is. Szedd kis tálkákba, majd hűtsd le őket, és a hűtőben tárold, amíg nem fogyasztod.

Rizsfőzők kiskátéja

Sütés nélküli édességek a forró délutánokra

Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, akkor sem kell lemondanod a finomabbnál finomabb desszertekről.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük