7 étel, amelynek a fokhagyma az alapja: ennyiféleképpen használhatod fel
Ne mindig fűszerként használd a fokhagymát: ha szereted, léptesd elő az ételek főszereplőjének!

Megosztó étel a fokhagyma: vannak, akik legszívesebben minden fogásból teljesen kihagynák, és vannak rajongói, akik attól boldogok, ha az illatos fűszer dominálja az ételeiket. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, biztosan szívesen készítesz olyan ételeket, amelyekben a gerezdek nem csak ízesítő funkciót látnak el, hanem az étel lelkét jelentik.
Az erős illatú fokhagymáról őseink sokáig úgy gondolták, távol tartja a gonosz szellemeket, ezért egy egész füzérrel akasztottak belőle a bejárati ajtóra. A párna alá is szívesen tették, hogy álmukban se zargassák őket az ördögök. Bár ezen hiedelmek valóságtartalmáért ma már nem tennénk tűzbe a kezünket, az bizonyított, hogy a fokhagyma tényleg rengeteg jótékony hatással bír: erősíti a csontokat, az immunrendszert, csökkenti a hajhullást, és serkenti az emésztést.
Ételek fokhagymából
Fokhagymából általában legfeljebb néhány gerezdet használunk az ételeink ízesítésére, de ennél jóval többre képes. Válhat belőle savanyúság, leves, kisütheted sütőben, és még számtalan módon készítheted el.
A 10 másodperces fokhagymapucolás trükkje: csak egy befőttes üveg kell hozzá
Nincs vesződség, nincs 20 perces vacakolás egyetlen fej fokhagymával.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images)