Édesre sült zöldfűszeres fokhagyma: puha, krémes, szinte kenhető

A sült fokhagyma különleges snack, remek salátákba, pirítósra, továbbá kiváló kísérője lehet a sült húsoknak is.

sult-fokhagyma

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sütés során a fokhagyma megkaramellizálódik, kellemesen édeskés lesz. Ahogy a fűszeres keverék átjárja, még ízletesebbé válik. Sütéshez a nagyobb fej fokhagyma a legjobb, továbbá fontos, hogy egészséges legyen. Nem jó hozzá a fonnyadt, régen hűtőben ülő hagyma.

Sült fokhagyma

Hozzávalók

  • 4 fej fokhagyma
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymafejeket tisztítsd meg, ne hámozd meg teljesen, csak a külső, vastagabb héjakat szedd le. A tetejüket vágd le, és rendezd tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a fokhagymákat. Szórd meg rozmaringgal, bazsalikommal, majd fedd le fóliával. Forró sütőben, 190 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. A fokhagymákat fóliába csomagolva parázson is megsütheted. 
A fokhagyma a tésztát is feldobja. A gyors fogás egyszerűsége ellenére is kiváló. 

 

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük