Édesre sült zöldfűszeres fokhagyma: puha, krémes, szinte kenhető
A sült fokhagyma különleges snack, remek salátákba, pirítósra, továbbá kiváló kísérője lehet a sült húsoknak is.

sult-fokhagyma
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sütés során a fokhagyma megkaramellizálódik, kellemesen édeskés lesz. Ahogy a fűszeres keverék átjárja, még ízletesebbé válik. Sütéshez a nagyobb fej fokhagyma a legjobb, továbbá fontos, hogy egészséges legyen. Nem jó hozzá a fonnyadt, régen hűtőben ülő hagyma.

Sült fokhagyma

Hozzávalók:

  • 4 fej fokhagyma
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymafejeket tisztítsd meg, ne hámozd meg teljesen, csak a külső, vastagabb héjakat szedd le. A tetejüket vágd le, és rendezd tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a fokhagymákat. Szórd meg rozmaringgal, bazsalikommal, majd fedd le fóliával. Forró sütőben, 190 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. A fokhagymákat fóliába csomagolva parázson is megsütheted. 
A fokhagyma a tésztát is feldobja. A gyors fogás egyszerűsége ellenére is kiváló. 

 

Ezt is szeretjük