Pikáns spagetti fokhagymás, fűszeres olajban: így készül az olaszok kedvenc tésztája, az aglio di olio
A fűszeres olajba forgatott spagetti, az aglio di olio rengeteg fokhagymával készül, és egyszerűen mennyei.
Az olasz ételek szerelmesei biztosan találkoztak már az aglio di olióval, vagyis a fokhagymás olívaolajba forgatott tésztával. A spagettit kicsit rövidebb ideig főzd, mint amennyi a csomagolásra van írva, ugyanis még a szószban is puhulni fog. Amint készen van, azonnal tálald, mert újramelegítve már nem az igazi.
Spagetti fokhagymás olajban (aglio di olio)
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg spagetti
- 7.5 dkg reszelt sajt
- 2 fej fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- késhegynyi chilipehely
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzd ki. A csomagoláson jelzett időnél két perccel hamarabb szűrd le, a főzővizét tedd félre.
Közben a fokhagymát pucold meg, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és ezen párold puhára a fokhagymagerezdeket. Amikor készen vannak, húzd le az edényt a tűzről, szórd meg a fokhagymaszeleteket pirospaprikával, frissen őrölt borssal, chilipehellyel, és adj hozzá két merőkanállal a tészta főzővizéből. Tedd vissza a tűzre, keverd bele a tésztát, és forgasd össze. Szórd meg aprított petrezselyemmel és finomra reszelt sajttal, és gyöngyöztesd pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A fokhagyma akár a pizza feltéteként is főszerepet kaphat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept