Pikáns spagetti fokhagymás, fűszeres olajban: így készül az olaszok kedvenc tésztája, az aglio di olio

A fűszeres olajba forgatott spagetti, az aglio di olio rengeteg fokhagymával készül, és egyszerűen mennyei.

olajos fokhagymas spagetti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz ételek szerelmesei biztosan találkoztak már az aglio di olióval, vagyis a fokhagymás olívaolajba forgatott tésztával. A spagettit kicsit rövidebb ideig főzd, mint amennyi a csomagolásra van írva, ugyanis még a szószban is puhulni fog. Amint készen van, azonnal tálald, mert újramelegítve már nem az igazi.

Spagetti fokhagymás olajban (aglio di olio)

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg spagetti
  • 7.5 dkg reszelt sajt
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • késhegynyi chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. A csomagoláson jelzett időnél két perccel hamarabb szűrd le, a főzővizét tedd félre.

 

Közben a fokhagymát pucold meg, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és ezen párold puhára a fokhagymagerezdeket. Amikor készen vannak, húzd le az edényt a tűzről, szórd meg a fokhagymaszeleteket pirospaprikával, frissen őrölt borssal, chilipehellyel, és adj hozzá két merőkanállal a tészta főzővizéből. Tedd vissza a tűzre, keverd bele a tésztát, és forgasd össze. Szórd meg aprított petrezselyemmel és finomra reszelt sajttal, és gyöngyöztesd pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük