Fűszeres, ecetes fokhagyma télire - Roppanós marad, és nem barnul meg
Az ecetes fokhagyma remek savanyúság, amit otthon a bolti ár töredékéért elkészíthetsz.

Fűszeres, ecetes fokhagyma télire - Roppanós marad, és nem barnul meg
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagyma minden formában rendkívül egészséges, ecetes lében eltéve pedig remek savanyúság. Néhány fűszer, így a rozmaring és a babérlevél is remekül kiegészíti. Jól illik húsokhoz, pirítóshoz, sajtokhoz. Hűvös, sötét helyen tárold, így nem barnul meg. Ha felnyitsz egy üveget, feltétlenül tartsd a hűtőszekrényben.

Ecetes fokhagyma

Hozzávalók 10 decihez:

  • 50 dkg fokhagyma
  • 6 dl víz
  • 3 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál
  • 4 db babérlevél
  • rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket jól mosd és öblítsd el, majd várd meg, míg lecsepegnek és megszáradnak. A fokhagymát szedd gerezdekre, és pucold meg. Régi praktika, hogy könnyebben megszabadulhatsz a héjától, ha két percre forrásban lévő vízbe teszed. Ha találsz benne egészségtelen részeket, vágd ki. A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, a sót és az ecetet, majd forrald fel. 

Tégy az üvegbe néhány szem borsot, babérlevelet, rendezd el benne a fokhagymagerezdeket, és szórj rá aprított rozmaringot. Öntsd rá a levet, ha biztosra akarsz menni, késhegynyi nátrium-benzoátot is rakj rá, és csavard rá a tetejét. Tedd a kamrába, néhány hét alatt az ízek jól összeérnek.

Ezt is szeretjük