Cukkinis rakott újkrumpli dupla adag sajttal a tetején - Szaftos és krémes
A cukkinis rakott újkrumpli hús nélkül is fantasztikus és laktató.
Változtass bátran a jól megszokott rakottkrumpli-recepteden. Ez a variáció nem hizlal annyira, mint a hagyományos. A cukkinitól és a fűszerektől pedig nagyon ízletes lesz.
Az újkrumplit is érdemes pár percig előfőzni, így jelentősen csökkentheted a sütési időt. Salátával kiadós, egyszerű egytálételnek, hússal tálalva pedig izgalmas köretnek is remek.
Cukkinis rakott újkrumpli
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 50 dkg cukkini
- 10 dkg gouda sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 50 perc
A krumplit kapargasd meg, majd enyhén sós vízben főzd félig puhára a forrástól számítva körülbelül öt perc alatt. Szűrd le, hagyd langyosra hűlni, és szeleteld fél centi vastag karikákra. A zsenge cukkinit mosd meg, majd szeleteld vékonyra.
Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, majd a cukkinit és a krumplit felváltva, egymást félig takarva rétegezed bele. Közben sózd és borsozd meg a zöldségeket. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, majd öntsd le vele a cukkinit és a krumplit. Reszeld rá a kétféle sajtot, és szórd meg kakukkfűvel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.