Cukkinis rakott újkrumpli dupla adag sajttal a tetején - Szaftos és krémes

A cukkinis rakott újkrumpli hús nélkül is fantasztikus és laktató.

Cukkinis rakott újkrumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Változtass bátran a jól megszokott rakottkrumpli-recepteden. Ez a variáció nem hizlal annyira, mint a hagyományos. A cukkinitól és a fűszerektől pedig nagyon ízletes lesz.

Az újkrumplit is érdemes pár percig előfőzni, így jelentősen csökkentheted a sütési időt. Salátával kiadós, egyszerű egytálételnek, hússal tálalva pedig izgalmas köretnek is remek.

Cukkinis rakott újkrumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg cukkini
  • 10 dkg gouda sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 50 perc

A krumplit kapargasd meg, majd enyhén sós vízben főzd félig puhára a forrástól számítva körülbelül öt perc alatt. Szűrd le, hagyd langyosra hűlni, és szeleteld fél centi vastag karikákra. A zsenge cukkinit mosd meg, majd szeleteld vékonyra. 

Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, majd a cukkinit és a krumplit felváltva, egymást félig takarva rétegezed bele. Közben sózd és borsozd meg a zöldségeket. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, majd öntsd le vele a cukkinit és a krumplit. Reszeld rá a kétféle sajtot, és szórd meg kakukkfűvel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük