Csirkés-zöldséges cannelloni

Egyszerű és laktató

A cannelloni remek alapanyag, gyorsan és egyszerűen látványos fogást készíthetsz vele.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszín, a csirke, a zöldségek és a tészta remek négyest alkotnak, ha még mindezt úgy készíted, hogy a tésztába töltöd a többieket, és a tetejét megszórod jó sok sajttal, majd betolod a sütőbe pirulni, a világ egyik legfinomabb fogását kapod.

A cső alakú tésztába szinte bármit tölthetsz, ami csak eszedbe jut, mindennel működik és mindennel nagyon jól is fog kinézni, kísérletezz bátran!

Csirkés-zöldséges cannelloni

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg brokkoli
  • 20 db cannelloni tészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl.
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi oregánó
  • 1 mokkáskanálnyi fehér bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, sózd be, majd kockázd fel, és tedd egy kicsit félre. A hagymát is kockázd fel, majd a bacont is. Ha mindez megvolt, végy elő egy serpenyőt, és egy kis olajon kezdd el dinsztelni a hagymát, add hozzá a bacont is, majd amikor már kellőképp fonnyadt a hagyma, mehet melléjük a hús is. Amikor már szépen kifehéredett, kockázd hozzá a cukkinit és minél kisebb részekre szedve a brokkolit is. A tésztát főzd meg a dobozon leírtaknak megfelelően.

Ha már a zöldségek is szépen átfőttek, keverd az egészhez a tejszínt, törd bele a fokhagymát, add hozzá a bazsalikomot és az oregánót, valamint szórd meg a fehér borssal. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy alkalmas tűzálló edényt végy elő, töltsd a tejszínes ragut a kész tésztába - ezzel el kell szórakozni, de megéri a fáradságot -, majd tedd a készeket a tálba. Ha mindenki helyet foglalt, a sajtot keverd össze a tejföllel, és ezt egyengesd el az egész tetején. Told be a sütőbe, és ha már szépen megpirult, kész is vagy.

Csirkemellet mindenkinek!

Az egyik legnépszerűbb alapanyag, nem véletlenül, szinte bármihez passzol, és végtelenül egyszerűen elkészítheted, csak arra figyelj, hogy ne szárítsd ki!

A 8 legjobb étel csirkemellből

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük