Lecsó friss zöldségekből

A nyár íze

Egyetlen hazai nyár sem telhet el a friss paradicsomból, üde paprikából és jóféle hazai kolbászból készülő ragu, a lecsó nélkül.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A jellegzetes egytálétel ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint egy nagy szelet dinnye elmajszolása vagy egy Balaton-parti borozgatás.

Kismillióképpen feldobhatod: készítsd tojással, tegyél bele egy kis kellemesen csípős bogyiszlói paprikát vagy tálald rizzsel!

Lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 25 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat áztasd forró vízbe, hogy könnyen levehesd a héjukat - ha úgy szereted, rajta is hagyhatod őket -, majd kockázd fel egységes méretű darabokra. Tégy ugyanígy a paprikával is, csumázd ki, majd darabold fel számodra szimpatikus méretű és formájú részekre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd előbbit süsd zsírjára, aztán add hozzá az utóbbit, és pirítsd üvegesre.

Add melléjük a karikákra vágott kolbászt is, majd ha az is szépen megpirult, jöhet a paprika, ha egy kicsit megfonnyadt, akkor pedig a paradicsom is beszállhat. Sózd és borsozd ízlésednek és kedvednek megfelelően, aztán vedd le a tűzről, és falatozhatod is.

Sós, ropogós finomságok a lecsó mellé, elé vagy után

Kész van a nagy tál finom lecsó, de kenyér helyett valami mással kísérnéd? Olvasd el képes cikkünket, melyben biztosan találsz kedvedre való sós süteményt!

Sós vendégváró sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük