Lecsó friss zöldségekből
A nyár íze
Egyetlen hazai nyár sem telhet el a friss paradicsomból, üde paprikából és jóféle hazai kolbászból készülő ragu, a lecsó nélkül.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jellegzetes egytálétel ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint egy nagy szelet dinnye elmajszolása vagy egy Balaton-parti borozgatás.

Kismillióképpen feldobhatod: készítsd tojással, tegyél bele egy kis kellemesen csípős bogyiszlói paprikát vagy tálald rizzsel!

Lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 25 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat áztasd forró vízbe, hogy könnyen levehesd a héjukat - ha úgy szereted, rajta is hagyhatod őket -, majd kockázd fel egységes méretű darabokra. Tégy ugyanígy a paprikával is, csumázd ki, majd darabold fel számodra szimpatikus méretű és formájú részekre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd előbbit süsd zsírjára, aztán add hozzá az utóbbit, és pirítsd üvegesre.

Add melléjük a karikákra vágott kolbászt is, majd ha az is szépen megpirult, jöhet a paprika, ha egy kicsit megfonnyadt, akkor pedig a paradicsom is beszállhat. Sózd és borsozd ízlésednek és kedvednek megfelelően, aztán vedd le a tűzről, és falatozhatod is.

Sós, ropogós finomságok a lecsó mellé, elé vagy után

Kész van a nagy tál finom lecsó, de kenyér helyett valami mással kísérnéd? Olvasd el képes cikkünket, melyben biztosan találsz kedvedre való sós süteményt!

Ezt is szeretjük