Grillezett csirkecomb
Rozmaringos pácban
A nyár kellős közepén járunk, nincs is jobb, mint a tóból kiérve egy jó kis grillezés a naplementében, a legfinomabb fogásokkal.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Illatos, kényeztető fürdőbomba házilag: ha egy kis ellazulásra vágysz »

Új trend hódít a házi karanténban: retró edzősvideókra tornázik a világ »

Hogy használd a kémiai hámlasztókat otthon? Nem mindegy, milyen bőrtípusra, melyiket választod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ennyire esetleg nem idilli a környezet, akkor se csüggedj, csirkecombot bármikor pácolhatsz, és ha nem is nyaralsz, akkor is nagyon jól fog esni ez a zamatos, ízes fogás.

Ha épp olyanod van, készítheted csípősre, paprikásra, illetve variálhatod kedvedre, az biztos, hogy a rozmaring és a citrom sokat dobnak rajta, de elfér mellettük még pár összetevő.

Csirkecomb rozmaringos pácban

Hozzávalók:

  • 4-5 egész csirkecomb
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 citrom
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat tisztítsd meg alaposan, szedd alsó- és felsőcombokra, annak függvényében, hogy hogyan szereted, csontozd ki őket, vagy ne, aztán sózd be mindet, és tedd egy kicsit félre. A rozmaringokat vágd minél apróbb részekre, és szórd egy tálkába. A fokhagymát törd mellé, majd ízlésednek megfelelően őrölj hozzá egy kis borsot is, és nyomd hozzá a citrom levét.

Vedd elő a húsokat, és kend át ezzel a páccal őket alaposan, a legjobb, ha legalább egy órát tudnak állni sütés előtt. Sütéskor nem lesz bonyolult dolgod, pirítsd át a húsok mindkét oldalát, lehetőleg ne lobogó tűzön, mert akkor kívül feketék lesznek, belül pedig nyersek, hanem inkább parázson, és ha már szép színt kaptak, akkor jó eséllyel készen is vannak.

A grillszezon legjobb falatjai

Ha grillszezon van, akkor grillszezon van, nincs mit tenni, grillezni kell, hogy hogyan és mit, abban segítünk képes cikkünkkel.

Ezt is szeretjük