Grillezett csirkecomb
Rozmaringos pácban
A nyár kellős közepén járunk, nincs is jobb, mint a tóból kiérve egy jó kis grillezés a naplementében, a legfinomabb fogásokkal.
- Erre érdemes figyelni, ha online vásárolsz parfümöt: így válaszd ki a számodra megfelelő illatot »
- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- Íme, Leonardo da Vinci világvégejóslata: matematikai és asztronómiai jelekkel üzente meg a pontos dátumot
Ha ennyire esetleg nem idilli a környezet, akkor se csüggedj, csirkecombot bármikor pácolhatsz, és ha nem is nyaralsz, akkor is nagyon jól fog esni ez a zamatos, ízes fogás.


Ha épp olyanod van, készítheted csípősre, paprikásra, illetve variálhatod kedvedre, az biztos, hogy a rozmaring és a citrom sokat dobnak rajta, de elfér mellettük még pár összetevő.
Csirkecomb rozmaringos pácban
Hozzávalók:
- 4-5 egész csirkecomb
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 1 citrom
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A húsokat tisztítsd meg alaposan, szedd alsó- és felsőcombokra, annak függvényében, hogy hogyan szereted, csontozd ki őket, vagy ne, aztán sózd be mindet, és tedd egy kicsit félre. A rozmaringokat vágd minél apróbb részekre, és szórd egy tálkába. A fokhagymát törd mellé, majd ízlésednek megfelelően őrölj hozzá egy kis borsot is, és nyomd hozzá a citrom levét.
Vedd elő a húsokat, és kend át ezzel a páccal őket alaposan, a legjobb, ha legalább egy órát tudnak állni sütés előtt. Sütéskor nem lesz bonyolult dolgod, pirítsd át a húsok mindkét oldalát, lehetőleg ne lobogó tűzön, mert akkor kívül feketék lesznek, belül pedig nyersek, hanem inkább parázson, és ha már szép színt kaptak, akkor jó eséllyel készen is vannak.
A grillszezon legjobb falatjai
Ha grillszezon van, akkor grillszezon van, nincs mit tenni, grillezni kell, hogy hogyan és mit, abban segítünk képes cikkünkkel.
OLVASD EL EZT IS!

- bazsalikom
- sült csirke
Omlós, egyben sült csirke olasz módra

- marha
- vörösbor