Isteni fűszeres grillpácok, hogy omlós és puha maradjon a hús

A grillezés jó dolog, de ha nem sikerül tökéletesre a hús, az ront az élményen.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pác a jól sikerült grillezés egyik alapja, a jó pác megpuhítja és ízesíti a húst, nem kell bonyolult dolgokra gondolni, már némi zöldfűszeres olajjal is remek eredményt érhetsz el.

A legjobb, ha változatos nyársakkal készülsz a vendégvárásra, válassz többféle húst és zöldséget!

Fűszeres grillpác

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkecombfilé
  • 30 dkg báránycombfilé
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 marék friss koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Két-három óra.

Elkészítés menete:

A húsokat tisztítsd meg alaposan, majd vágd őket körülbelül azonos méretű darabokra. A csirkéhez való páchoz keverj a joghurtba koriandert, adj hozzá némi sót, zúzz bele fokhagymát, ízlésednek megfelelő mennyiségben, majd keverd bele a csirkét, fedd le az egészet alufóliával, és mehet is a hűtőbe.

Jöhet a bárány: a maradék koriandert, a petrezselymet és a rozmaringot keverd egy tálba, öntsd fel olajjal, törj hozzá borsot és egy gerezd fokhagymát - adhatsz hozzá egy pár csepp frissen facsart citromlevet is, jól fog állni neki -, sózd meg egy picit, keverd bele a húst, és ez is mehet lefedve a hűtőbe. Ha többen lesztek, nyilván nagyobb adagokkal kell számolnod, vagy az a legjobb, ha még egy-kétféle hússal készülsz, más-más ízesítéssel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha mindenki eleget állt, és érkeznek a vendégek, végy elő nyársakat, készíts elő minél többféle zöldséget, és kezdődhet a grillezés. Az a legjobb, ha minden nyársra kerül mindkét húsból, de bízd a vendégeidre, hogy ki milyen kombinációt kíván összerakni, így mindenki a kedvencét sütheti majd.

A grillszezon sztárjai

Bármilyen trend is uralkodik a kerti sütögetésekben, mindig marad egy-két megkerülhetetlen fogás, ami nélkül nincs igazi grillparti.

Így lesz tökéletes a grillcsirke házilag

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük