Az eredeti lebbencsleves receptje

Ahogy közeledik a jó idő, nem árt felkészülni bográcsos receptekkel. A lebbencsleves persze gáztűzhelyen is finom lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lebbencsleves valószínűleg még mindig ott van a napközik étlapján, és sokan a rossz emlékek miatt nem is szeretik, pedig finom fogásról van szó.

A lebbencsleves lényege a nagy, épphogy összetördelt tészta, ami miatt főfogásnak is beillik.

Lebbencsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg lebbencstészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • petrezselyemzöldje
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Körülbelül egy óra.

Elkészítés menete:

A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, és szintén ebben a zsírban pirítsd rózsaszínre a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Szórj rá pirospaprikát, sózd meg, majd engedd fel meleg vízzel. Tedd bele a felkockázott burgonyát, és lassú tűzön főzd puhára. Végül tedd bele a szalonnát, majd a paprikával és a paradicsommal főzd készre. Tálaláskor merd a levest 1-1 kanál tejfölre, a tetejét pedig díszítheted apróra vágott petrezselyemmel.

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük