Az eredeti lebbencsleves receptje
Ahogy közeledik a jó idő, nem árt felkészülni bográcsos receptekkel. A lebbencsleves persze gáztűzhelyen is finom lesz.
A lebbencsleves valószínűleg még mindig ott van a napközik étlapján, és sokan a rossz emlékek miatt nem is szeretik, pedig finom fogásról van szó.
A lebbencsleves lényege a nagy, épphogy összetördelt tészta, ami miatt főfogásnak is beillik.
Lebbencsleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg lebbencstészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab paprika
- 1 darab paradicsom
- 1 dl tejföl
- petrezselyemzöldje
- pirospaprika
- só
Elkészítés ideje:
Körülbelül egy óra.
Elkészítés menete:
A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, és szintén ebben a zsírban pirítsd rózsaszínre a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát.
Szórj rá pirospaprikát, sózd meg, majd engedd fel meleg vízzel. Tedd bele a felkockázott burgonyát, és lassú tűzön főzd puhára. Végül tedd bele a szalonnát, majd a paprikával és a paradicsommal főzd készre. Tálaláskor merd a levest 1-1 kanál tejfölre, a tetejét pedig díszítheted apróra vágott petrezselyemmel.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- Recept
Bazsalikomos paradicsomleves

- hagyma
- leves
Könnyű, náthaűző hagymaleves

- gomba
- leves