A paprika, legyen az hegyes erős, édesnemes piros fűszerpaprika vagy a leggyakrabban az asztalra kerülő tv paprika, a magyar konyha emblematikus alapanyaga. A vitamindús, roppanós zöldség,illetve a belőle készült fűszer minden háztartásban megtalálható, és szinte minden ételünkhöz elengedhetetlen alapanyag. Használd te is minél gyakrabban, és élvezd jellegzetes ízét!

Juhtúrós körözött
Kezdjük egy előételnek is beillő, de uzsonnára, tízóraira is kiváló paprikás krémmel, a körözöttel. A gazdag ízű kence mindenhez remekül passzol, amivel csak mártogatni lehet, vagy amire kenhetünk valamit. Friss, ropogós kenyérrel éppoly finom, mint házi készítésű krumpli- vagy kukoricachipsszel, vagy esetleg egy egyszerű pitával. Készítsd el így!

Gulyásleves
A hazai ételek egyik legjellegzetesebbike a világhírű gulyásleves, amit a Kárpát-medence határain túl jellemzően félreértenek, vagy legalábbis máshogy készítenek, mint idehaza szokás. Ennek az eltérésnek az egyik fő oka az alapanyag, az igazi hazai fűszerpaprika, ami semmi mással nem helyettesíthető, és külföldön gyakran nehezen beszerezhető. A hagyományos változatot így készítsd!

Csirkepaprikás
A hagyományos, szaftos csirkeétel szintén a magyar konyha megkerülhetetlen fogása. A szaftos fogás akkor lesz igazán finom, ha megfelelő mennyiségű csontos részt is teszel bele, az teszi a szaftját olyanná, amilyennek gyerekkorodban megszokhattad. Jó minőségű, gazdag ízű tejföllel elkeverve lesz tökéletes. A receptjét itt találod.

Töltött paprika
A fűszeres paprikás-paradicsomos szószban főtt tv paprika, megtöltve a rizses-húsos töltelékkel igazi csemege, amit valószínűleg a török hódoltság alatt tettünk magunkévá, és varázsoltuk azóta igazán magyaros étellé. Bár jellegzetes nyári étel, néha tavasszal vagy akár télen is elkészítheted. Ezzel a recepttel biztosan sikerülni fog.

Sertéspörkölt
...vagy bármilyen pörkölt. Hiszen a paprikás-hagymás alapon bármilyen húsfélét megfőzhetsz, persze mindegyik egy kicsit más fűszerezést kíván, de egy közös pontja minden ilyen ételnek van: ellenállhatatlanul finomak, és minden magyar ízlelőbimbót boldoggá tesznek, nemre és korra való tekintet nélkül. A sertésből készült változatot így főzd!

Hortobágyi húsos palacsinta
Ha pedig a pörköltet már pár napja elkészítetted, és valami csoda folytán maradt még belőle, ne csüggedj, passzírozd le a szaftos fogást, készíts hozzá palacsintát, és töltsd meg vele jól. A tetejét öntsd le paprikás tejföllel, mindenki imádni fogja. A teljes receptet itt találod hozzá.
Ínycsiklandó desszertek a szaftos étel után
Ha a pörkölt már rotyog, kezdj neki egy otthon is elkészíthető tortának !
7 torta képpel és recepttel, amit te is megsüthetsz
Nézegess képeket!
Elolvasom