A 4 legjobb recept római tálhoz

A római tálban készült étel ízletesebb és egészségesebb is, mint a serpenyőben készített, ugyanis nem kell annyi zsiradék hozzá.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A római tál azért jó, mert jóval kevesebb zsiradék felhasználásával sokkal ízletesebb ételeket készíthetsz benne, mint tepsiben.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Használat előtt a tálat elő kell készíteni. 1-2 órára áztasd mindkét részét hideg vízbe, és hideg sütőbe tedd, hogy lassan melegedhessen fel, különben megrepedhet.

Kolbászos sertéscomb

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 krumpli
  • 1 rúd lángolt kolbász
  • 1 csomag sertéshez való fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

A sertéscombot klopfold ki, majd kend be a fűszerkeverékkel. A kolbászt darabold fel, tekerd a húsokba, és tűzd meg hústűvel.

A krumplit és a hagymát karikázd fel, a fokhagymát pedig vágd kisebb darabokra. A tál aljára tegyél egy sor krumplit, majd rá hagymát, fokhagymát és végül a hústekercseket. Hideg sütőbe tedd, majd süsd meg.

Rakott hagymás krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 6 csirkecomb
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 csomag szárnyashoz való fűszerkeverék
  • bors

A krumplit pucold meg, majd a már beáztatott római tál alját rakd ki vele. A felkarikázott hagymát helyezd rá, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak. Végül a csirkecombokat kend be alaposan a fűszerkeverékkel, és helyezd a rétegek tetejére. Tedd rá a tetejét, és süsd puhára. Majd, ha megpuhult, vedd le, így a hús is megpirul.

Citromos hal

Hozzávalók:

  • 1 kg csuka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 csomag halhoz való fűszerkeverék
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • vaj
  • szerecsendió
  • majoránna

A fokhagymát zúzd össze. A halat tisztítsd meg, vagdosd be. Kend be a fűszerkeverékkel és a fokhagymával. A szalonnát szeleteld fel, és a csíkokat tűzdeld a halra. A már beáztatott és utána vajjal kikent tálba helyezd bele, majd sóval, szerecsendióval és majoránnával fűszerezd. A bor egy részével locsold meg, amit a sütés során folyamatosan ismételj. Ha a hal már jó, vedd le a tál tetejét, helyezz a húsra citromkarikákat, és süsd még körülbelül negyed órát. Krumplipürével tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ínyenc pecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 6 karajszelet
  • 6 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

A karajszeleteket klopfold ki. Borsozd meg, majd kend meg olajjal elkevert, passzírozott fokhagymával, és göngyölj bele mindegyikbe egy-egy szelet szalonnát. A batyukat tedd egymás mellé a már előkészített tálba, és az evőkanál vajat tedd a tetejére. Önts rá egy kis vizet. A krumplit és a hagymát hámozd meg, majd karikázd fel. Tedd a krumplit a hús mellé, majd a hagymakarikákat helyezd a tetejére. Sütőben süsd meg, ha a hús puha, vedd le a tetejét. Süsd szép pirosra, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük