A 4 legjobb recept római tálhoz
A római tálban készült étel ízletesebb és egészségesebb is, mint a serpenyőben készített, ugyanis nem kell annyi zsiradék hozzá.
A római tál azért jó, mert jóval kevesebb zsiradék felhasználásával sokkal ízletesebb ételeket készíthetsz benne, mint tepsiben.
Használat előtt a tálat elő kell készíteni. 1-2 órára áztasd mindkét részét hideg vízbe, és hideg sütőbe tedd, hogy lassan melegedhessen fel, különben megrepedhet.
Kolbászos sertéscomb
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 10 krumpli
- 1 rúd lángolt kolbász
- 1 csomag sertéshez való fűszerkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
A sertéscombot klopfold ki, majd kend be a fűszerkeverékkel. A kolbászt darabold fel, tekerd a húsokba, és tűzd meg hústűvel.
A krumplit és a hagymát karikázd fel, a fokhagymát pedig vágd kisebb darabokra. A tál aljára tegyél egy sor krumplit, majd rá hagymát, fokhagymát és végül a hústekercseket. Hideg sütőbe tedd, majd süsd meg.
Rakott hagymás krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 6 csirkecomb
- 5 fej vöröshagyma
- 1 csomag szárnyashoz való fűszerkeverék
- só
- bors
A krumplit pucold meg, majd a már beáztatott római tál alját rakd ki vele. A felkarikázott hagymát helyezd rá, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak. Végül a csirkecombokat kend be alaposan a fűszerkeverékkel, és helyezd a rétegek tetejére. Tedd rá a tetejét, és süsd puhára. Majd, ha megpuhult, vedd le, így a hús is megpirul.
Citromos hal
Hozzávalók:
- 1 kg csuka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 5 dl száraz fehérbor
- 1 csomag halhoz való fűszerkeverék
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- vaj
- só
- szerecsendió
- majoránna
A fokhagymát zúzd össze. A halat tisztítsd meg, vagdosd be. Kend be a fűszerkeverékkel és a fokhagymával. A szalonnát szeleteld fel, és a csíkokat tűzdeld a halra. A már beáztatott és utána vajjal kikent tálba helyezd bele, majd sóval, szerecsendióval és majoránnával fűszerezd. A bor egy részével locsold meg, amit a sütés során folyamatosan ismételj. Ha a hal már jó, vedd le a tál tetejét, helyezz a húsra citromkarikákat, és süsd még körülbelül negyed órát. Krumplipürével tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ínyenc pecsenye
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 6 karajszelet
- 6 szelet füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
A karajszeleteket klopfold ki. Borsozd meg, majd kend meg olajjal elkevert, passzírozott fokhagymával, és göngyölj bele mindegyikbe egy-egy szelet szalonnát. A batyukat tedd egymás mellé a már előkészített tálba, és az evőkanál vajat tedd a tetejére. Önts rá egy kis vizet. A krumplit és a hagymát hámozd meg, majd karikázd fel. Tedd a krumplit a hús mellé, majd a hagymakarikákat helyezd a tetejére. Sütőben süsd meg, ha a hús puha, vedd le a tetejét. Süsd szép pirosra, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka