A 4 legjobb recept római tálhoz
A római tálban készült étel ízletesebb és egészségesebb is, mint a serpenyőben készített, ugyanis nem kell annyi zsiradék hozzá.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

Zseniálisan egyszerű trükk a szemüveg bepárásodása ellen: olcsóbb, mint gondolnád »

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A római tál azért jó, mert jóval kevesebb zsiradék felhasználásával sokkal ízletesebb ételeket készíthetsz benne, mint tepsiben.

Használat előtt a tálat elő kell készíteni. 1-2 órára áztasd mindkét részét hideg vízbe, és hideg sütőbe tedd, hogy lassan melegedhessen fel, különben megrepedhet.

Kolbászos sertéscomb

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 krumpli
  • 1 rúd lángolt kolbász
  • 1 csomag sertéshez való fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

A sertéscombot klopfold ki, majd kend be a fűszerkeverékkel. A kolbászt darabold fel, tekerd a húsokba, és tűzd meg hústűvel.

A krumplit és a hagymát karikázd fel, a fokhagymát pedig vágd kisebb darabokra. A tál aljára tegyél egy sor krumplit, majd rá hagymát, fokhagymát és végül a hústekercseket. Hideg sütőbe tedd, majd süsd meg.

Rakott hagymás krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 6 csirkecomb
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 csomag szárnyashoz való fűszerkeverék
  • bors

A krumplit pucold meg, majd a már beáztatott római tál alját rakd ki vele. A felkarikázott hagymát helyezd rá, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak. Végül a csirkecombokat kend be alaposan a fűszerkeverékkel, és helyezd a rétegek tetejére. Tedd rá a tetejét, és süsd puhára. Majd, ha megpuhult, vedd le, így a hús is megpirul.

Citromos hal

Hozzávalók:

  • 1 kg csuka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 csomag halhoz való fűszerkeverék
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • vaj
  • szerecsendió
  • majoránna

A fokhagymát zúzd össze. A halat tisztítsd meg, vagdosd be. Kend be a fűszerkeverékkel és a fokhagymával. A szalonnát szeleteld fel, és a csíkokat tűzdeld a halra. A már beáztatott és utána vajjal kikent tálba helyezd bele, majd sóval, szerecsendióval és majoránnával fűszerezd. A bor egy részével locsold meg, amit a sütés során folyamatosan ismételj. Ha a hal már jó, vedd le a tál tetejét, helyezz a húsra citromkarikákat, és süsd még körülbelül negyed órát. Krumplipürével tálald.

Ínyenc pecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 6 karajszelet
  • 6 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

A karajszeleteket klopfold ki. Borsozd meg, majd kend meg olajjal elkevert, passzírozott fokhagymával, és göngyölj bele mindegyikbe egy-egy szelet szalonnát. A batyukat tedd egymás mellé a már előkészített tálba, és az evőkanál vajat tedd a tetejére. Önts rá egy kis vizet. A krumplit és a hagymát hámozd meg, majd karikázd fel. Tedd a krumplit a hús mellé, majd a hagymakarikákat helyezd a tetejére. Sütőben süsd meg, ha a hús puha, vedd le a tetejét. Süsd szép pirosra, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük