5 isteni, omlós, téli pácolt hús
Bár a grillezés szezonja még odébb van, pácolt húsokat a legnagyobb hidegben is készíthetsz. A fűszer és a só omlóssá és szaftossá teszi a húst.
A pácolás célja, hogy minél puhább, szaftosabb és ízletesebb húsokat kapjunk. A titka abban rejlik, hogy különböző típusú és méretű húsokat más-más ideig kell pácolni.
A só és az egyéb hozzávalók megpuhítják a húst. Süsd ki hirtelen, hogy a szaft ne szökjön el a húsból.
Görögös pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 2 dkg gyros-fűszerkeverék
- 2 pohár tejföl
- 1 kávéskanál mustár
- 1 vöröshagyma
- olaj
Sörben pácolt karaj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 50 dl sör
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál pirospaprika
- olaj
- só
Pácolt bárányszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet bárányhús
- 3 evőkanál rozmaring
- 3 dkg mentalevél
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Ketchupos-fehérboros hús
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt baconszalonna
- 1 kg sertéskaraj
- 2 dl ketchup
- fél dl vörösbor
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szezámmagos lazac
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 4 szelet lazac
- 3 evőkanál szezámmagolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál friss gyömbér
- 1 kávéskanál chili
- 1 evőkanál szezámmag
- fél dl szójaszósz
- fél dl olívaolaj
- citromlé
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka