A pácolás célja, hogy minél puhább, szaftosabb és ízletesebb húsokat kapjunk. A titka abban rejlik, hogy különböző típusú és méretű húsokat más-más ideig kell pácolni.
16 fortély a tökéletes húshoz
Nézegess képeket!
Elolvasom
A só és az egyéb hozzávalók megpuhítják a húst. Süsd ki hirtelen, hogy a szaft ne szökjön el a húsból.
Görögös pulykamell
Hozzávalók:
-
50 dkg pulykamell
-
2 dkg gyros-fűszerkeverék
-
2 pohár tejföl
-
1 kávéskanál mustár
-
1 vöröshagyma
-
olaj
Az egyik pohár tejfölt, a fűszerkeveréket és a mustárt alaposan keverd össze. Tedd bele a felkockázott húst, és pihentesd néhány órán keresztül. A hagymát olajon pirítsd meg, és szórd rá a bepácolt húst.
Párold meg, ha már puha, akkor a második pohár fűszerezett tejfölt is öntsd rá, és sűrítsd be.
Sörben pácolt karaj
Hozzávalók:
-
50 dkg sertéskaraj
-
50 dl sör
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 vöröshagyma
-
1 evőkanál mustár
-
1 kávéskanál pirospaprika
-
olaj
-
só
A sörbe reszeld bele a vöröshagymát, zúzd bele a fokhagymát, tedd bele a pirospaprikát és a mustárt, és alaposan keverd össze.
A vékonyra vágott, megsózott húsokat áztasd bele. Fedd le a tetejét, majd legalább egy napig hagyd állni a hűtőben. Ezután vedd ki, hagyd, hogy lecsöpögjön, majd olajon süsd meg egy kicsit. Öntsd a megsütött húsokra a páclevet, és párold puhára a húst.
Pácolt bárányszelet
Hozzávalók:
-
4 szelet bárányhús
-
3 evőkanál rozmaring
-
3 dkg mentalevél
-
4 evőkanál balzsamecet
-
2 evőkanál olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
bors
-
só
A balzsamecetbe és az olívaolajba keverd bele az apróra vágott rozmaringot, a mentalevelet, illetve a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózd, borsozd. A húsok tetejét picit vágd be, és tedd bele őket a pácba. Néhány órára tedd be a hűtőbe pihentetni. A húsok mindkét oldalát süsd át picit forró olajon, majd előmelegített sütőben süsd 20-25 percig.
Ketchupos-fehérboros hús
Hozzávalók:
-
10 dkg füstölt baconszalonna
-
1 kg sertéskaraj
-
2 dl ketchup
-
fél dl vörösbor
-
1 vöröshagyma
-
só
-
bors
A ketchupot és a fehérbort keverd össze, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. A felszeletelt karajt picit klopfold ki, majd áztasd bele néhány órára a pácba. Fogj egy jénai tálat, és tedd bele a baconszalonna-szeleteket. Tedd rá a pácolt húst, majd a felkarikázott vöröshagymát. Süsd puhára.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Szezámmagos lazac
Hozzávalók:
-
5 dkg vaj
-
4 szelet lazac
-
3 evőkanál szezámmagolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál friss gyömbér
-
1 kávéskanál chili
-
1 evőkanál szezámmag
-
fél dl szójaszósz
-
fél dl olívaolaj
-
citromlé
Egy zárható tetejű zacskóba öntsd bele a szezámmagolajat, a szójaszószt, az olívaolajat, és zúzd bele a fokhagymát. Aprítsd fel a gyömbért, és a chilivel, illetve a szezámmaggal együtt szórd bele. Tedd bele a halakat is, majd 15-20 percig hűtőben pihentesd. Ha kész, olajon pirítsd meg mindkét oldalukat, majd tedd egy tepsibe, és 10 percig süsd sütőben. Eközben a maradék páclébe tegyél vajat és egy pici citromlevet. Tálaláskor locsold meg a halat egy-két evőkanál lével.