4 szaftos, magyaros recept

Finom és laktató

Eleged van a fogyókúrából? Igazi szaftos ízekre vágysz? Próbáld ki ezeket az eredeti magyaros ételeket! Garantáltan jóllaksz velük.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg kész húsos derelye
  • 5 dkg liszt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 l csontleves
  • 1-2 babérlevél
  • bors
  • zsályalevél
  • kakukkfű
  • csemege fűszerpaprika

Az apró kockákra vágott szalonnát süsd zsírjára. Szűrőkanállal emeld ki a pirosra sült szalonnakockákat, és a zsírjában pirítsd meg a felaprított hagymát.

Szórd rá a felszeletelt gombát, fűszerezd meg sóval, borssal, zsályával és kakukkfűvel. Néhány percnyi párolás után hintsd meg pirospaprikával, és öntsd fel csontlevessel. Dobj bele egy-két babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, a szalonnakockákat, és forrald fel. Add hozzá a húsos derelyét, és ha megfőtt, sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel. Egyszer még forrald át.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Az olajon dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejföllel készíts habarást, és ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Csülkös pacalpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 kg pacal
  • 1 nagyobb, húsos csülök
  • 2 evőkanál ételízesítő por
  • 1 dl ecet
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • őrölt bors

A megtisztított pacalt forrázd le ecetes vízzel, majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben főzd puhára, végül szűrd le, és csíkozd fel. A csülköt főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi, közben fűszerezd sóval, fokhagymával és ételízesítő porral. A lehűlt csülköt csontozd ki, a húst pedig vágd csíkokra. Bográcsban fölforrósított olajon pirítsd üvegesre a felaprított vöröshagymát. Hintsd meg pirospaprikával, keverd el, majd kevés csülöklével engedd fel. Add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát, a csíkokra szeletelt pacalt és a csülökhúst, majd öntsd fel annyi csülöklével, hogy elegendő szaftja legyen. Lassú tűzön jó egy órányit főzd. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Petőfi pecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús
  • 2 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomó vegyes zöldség
  • 2 dl tejföl
  • 1 babérlevél
  • bors
  • kevés mustár

A marhahúst szeleteld fel, sózd meg, és kevés olajban süsd elő. Eközben az apróra vágott hagymát olajban dinszteld meg, és a kockára vágott zöldségekkel együtt rövid ideig párold. Az elősütött hússzeletekre öntsd rá a párolt zöldségeket, majd sóval, borssal, apróra zúzott babérlevéllel ízesítve párold puhára. Amikor a hús elkészült, mustárral ízesített tejfölös habarással sűrítsd be.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük