Egy dolgot tettek meg, és kétszer olyan gyorsan fogytak: mutatjuk, mi volt az

Nem is gondolnád, mi a csodás fogyások hátterében a közös pont.

no-fogyokura

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó lenne, ha létezne olyan statisztika, amely bizonyítja, hogy a fogyás sikere 80%-ban csak az elhatározástól és a mentális felkészültségtől függ, ez azonban sajnos nem igaz. Ennek ellenére hatalmas jelentősége van, hogy milyen motivációval vágsz neki a diétának.

Nem egyszerű kilométereket futni, vagy hetekig nasizás nélkül pontosan azt enni, amit az étrend előír, így mindenekelőtt fejben kell felkészülnöd a kúrára, melynek csak akkor lesz maradandó hatása, ha ténylegesen elszánt vagy. Ha a következő tanácsokat megfogadod, egyszerűbb dolgod lesz a fogyás során.

Tűzz ki magad elé célokat!

Ezeket nem árt papírra vetni arra az esetre, ha meginognál, ugyanis írásban egy állandó, látható, magaddal kötött szerződés formájában bármikor rájuk nézhetsz, így könnyebb dolgod lesz a nehéz időszakokban.

Ha a céljaidat próbálod megfogalmazni, légy nagyon specifikus, kilókkal, centikkel, kalóriákkal és edzéssel töltött percekkel. Szögezd le magadnak, hogy miket fogsz elkerülni, és koncentrálj arra, hogyan szeretnéd magad érezni a kúra végén.

Érdemes valamilyen határidőt is szabni magadnak, ám vedd figyelembe a tested határait is. Nagyobb súly leadásához akár fél vagy egy év kitartásra is szükség lehet, míg a villámdiéták során leadott néhány kilót hosszú távon megtartani a legnehezebb!

Legyen kész étrended!

Ehhez nem feltétlenül lesz szükséged táplálkozás-szakértőre, noha nem árt szakemberrel is konzultálni a témában. Az interneten előre összeállított étrendek közül válogathatsz, vagy a kalória- és tápanyagtáblázatok segítségével összeállíthatsz saját beosztást, ha szeretnél, így idővel kitapasztalod az egyes ételek testedre gyakorolt hatását is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mindig segít a bevásárlás során, ha listát írsz, és nem térsz el tőle, így nem viszel haza feleslegesen csábító dolgokat a boltból, míg ha előre megfőzött adagokat készítesz magadnak a hétre, akkor az éttermek sem fognak kísértésbe vinni.

Találj olyan tornát, amelyben örömödet leled!

Nem kell feltétlenül egy személyi edzőt megfizetned. Az edzésvideók sokat segíthetnek az otthoni mozgásban, míg ha együtt jártok sportolni, motiválhatják, támogathatjátok egymást. Ne hagyd, hogy a kezdeti szerény eredmények elvegyék a kedved, és tanulj meg az izomlázra a siker jeleként tekinteni!

duci-tengerparti-seta

Maradj realista!

Ha teljes életmódváltásra van szükséged, az nem fog megtörténni egy hét alatt, és a villámdiéták sem jelentenek végleges megoldást. Lesznek időszakok, amikor elmaradozol az edzésről, és néha győzni fog a nassolási vágy, ám ez nem a világ vége.

Ezek a kisebb hibák segítenek, hogy új elhatározást meríts belőlük, csakúgy, mint a kisebb győzelmekből. Sajnos néhány étrend többet ígér, mint amennyi reálisan vagy egészségesen vállalható, így mindig kritikus szemmel nézd a legújabb fogyókúrás őrületeket. A változáshoz időre van szükség, és arra, hogy higgy magadban és a céljaidban!

10 természetes étvágycsökkentő

Ezek a természetes étvágycsökkentők segítenek, hogy ne éhezz fogyókúra közben. Velük könnyebb lesz a diéta, mert lassabban éhezel meg tőlük, így könnyebben veszed majd a mindennapok akadályait.

Ezt is szeretjük