A csirkecombból is lehet karcsúsító fogásokat készíteni: 8 isteni finom, egyszerű recept

A csirkecomb is tökéletesen beleillik egy diétás étrendbe, ha megfelelően készítjük el, és rostban gazdag köretekkel párosítjuk.

Egészséges csirkecombreceptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan úgy gondolják, hogy a csirkecomb nem illik bele a diétás étrendbe, főleg ha a bőre rajta marad, elvégre kalóriadús, zsíros. Azonban ez a húsféle is része lehet az egészséges, kiegyensúlyozott étrendnek, ha megfelelő módon kerül elkészítésre. 

Egészséges csirkecombreceptek

A csirkecomb kiváló fehérjeforrás, tele van értékes vitaminokkal, mint például a B6- és B12-vitamin, valamint ásványi anyagokban is bővelkedik, mint a vas és a cink. Bár a bőre zsírt tartalmaz, ez nem feltétlenül jelent akadályt a diétázóknak. A bőr megtartásával az étel ízesebb és szaftosabb lesz, hiszen a zsiradék sütés közben segít megőrizni a hús nedvességét. Természetesen, ha szeretnénk csökkenteni az étel kalóriatartalmát, a bőr eltávolítása is opció.

A diétás fogásoknál fontos, hogy laktató, de alacsony kalóriatartalmú köretekkel kombináljuk a csirkecombot. A rostban gazdag zöldségek vagy a teljes kiőrlésű gabonák tökéletes kísérők lehetnek. Ezek a köretek nemcsak laktatóak, de segítenek a vércukorszint szabályozásában is, ami a fogyókúra szempontjából kulcsfontosságú.

Remek egytálétel készülhet csirkecombbal és babbal. A bab rostban és fehérjében gazdag, ami segíti az emésztést, eltelít, és támogatja az izomépítést, a csirkecomb pedig további fehérjékkel és fontos tápanyagokkal ruházza fel az ételt.
A citromos-kakukkfüves csirkecomb kiváló választás salátával együtt ebéd gyanánt. A citrom és a kakukkfű antioxidánsokban gazdag, míg a csirkecomb magas fehérjetartalmával támogatja az izomépítést, a saláta pedig friss zöldségekkel teli, alacsony kalóriatartalmú köretként segít az emésztésben.
A céklával és krumplival sült csirkecomb vasban és nitrátokban gazdag fogás, a benne lévő rostok könnyítik az emésztést, a csirkecomb pedig fehérjével és esszenciális vitaminokkal lát el.
A paprikás csirkecomb rizzsel együtt sülve nemcsak finom, hanem egészséges is. A paprika köztudottan gazdag C-vitaminban, a rizs könnyen emészthető és jól hasznosuló szénhidrátforrás, míg a csirkecomb telis-tele van fehérjével, így ez az étel nagyon tápláló.
A csípős, rizses egytálétel csirkecombbal ugyancsak jó választás. A csípős fűszerek felpörgetik az anyagcserét, a rizs energiát biztosít, a csirkecomb pedig magas fehérjetartalmával táplálja az izmokat.
Garantáltan az egyik kedvenc ételeddé válik a sült csirkecomb köménymaggal és lila káposztával. Az emésztést támogató köménymag és az antioxidánsokban bővelkedő lila káposzta teszik ezt az ételt igazán egészségessé, míg a csirkecomb kiváló fehérjeforrásként szolgál.
A savanyú káposztával sült csirkecomb is mennyei, diétás fogás. A savanyú káposzta probiotikumai támogatják a bélflórát, a csirkecomb pedig fontos fehérjeforrás, így ez az étel egyszerre erősíti az immunrendszert, és tápláló.
A fokhagymás joghurtban pácolt csirkecomb salátával együtt könnyed vacsoraként vagy ebédként szolgálhat. A joghurtban lévő probiotikumok jótékony hatással bírnak az emésztésre, a fokhagyma erősíti az immunrendszert, és a csirkecomb fehérjéi és a saláta vitaminjai miatt is kiegyensúlyozottá válik a fogás.

Ez a 8 legfinomabb, alakbarát fogás csirkemellből: így készítsd el, hogy ne legyen unalmas

Ízletes és egészséges fogások készíthetőek az egyszerű csirkemellből, amikkel nagyon változatossá lehet tenni az étrendet.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük