Elképesztően finom a sült csirkecomb köménymaggal szórva: fűszeres és illatos lesz a hús
Jót tesz a ropogós sült csirkecombnak, ha a pácba köménymagot is teszel, nem is keveset.
A köménymagos sült csirkecomb egyszerűen elkészíthető, illatos fogás. Tartsd a csirkét néhány órát vagy akár egy éjszakát is a fűszeres pácban, majd egyszerűen csak told a sütőbe. Mint annyi más húsételnek, ennek is jót tesz a fehérboros szaft, és az, ha hagymaágyon sütöd.
Köménymagos sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- egész csirkecomb
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál köménymag
- 1 hagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál színes bors
- 0.5 dl olívaolaj
- só
Elkészítés:
Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a köménymaggal, a pirospaprikával, a borssal és a sóval. A csirkecombokat, ha szeretnéd, a forgóknál vágd ketté, majd helyezd ebbe a pácba úgy, hogy minden oldalára jusson a fűszeres keverékből. Így pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát, vagy akár egy egész éjszakát is, hogy az ízek jól átjárják.
A pácolási idő leteltével a hagymát karikázd fel, és egyengesd el egy tepsiben. Tedd a tetejére a húst, öntsd alá a bort, és alufóliával lefedve told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és további 10-15 perc alatt pirítsd meg a bőrét.
A ropogós sült húshoz nagyon jól megy a vörösborban párolt lila káposzta, amelyet nem csak karácsonykor érdemes az asztalra tenni.
Kép: hanbr / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept