Vajban sült egész csirkecombok fokhagymával: amilyen egyszerű, annyira finom

A vajban sült csirkecomb ropogós, fűszeres és ellenállhatatlan, miközben az összeállítása pofonegyszerű.

vajban sult csirkecombok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes a csirkecombokat vajban kisütni, mert egészen más karaktert ad neki, mint az olaj. Ha van olyan serpenyőd, amit a sütőbe is tehetsz, még kevesebb munkád lesz a fejedelmi vacsorával, és még mosogatnod is kevesebbet kell utána.

Vajban sült csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. Egy kisebb tálban keverd össze a rozmaringot a kakukkfűvel, a pirospaprikával és egy gerezd reszelt fokhagymával. Forgasd meg a combokat ebben a fűszerkeverékben, és tedd őket félre. Egy olyan serpenyőben, amit utána a sütőbe is be tudsz tenni, olvaszd fel a vajat. Tedd bele a csirkecombokat először a bőrös felükkel lefelé, néhány perc alatt nagy lángon piríts rájuk kérget, majd fordítsd meg őket, és pirítsd meg a másik oldalukat is. A serpenyőt utána takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy bő órára, amíg a csirkecombok omlósra puhulnak.

A tejszínes szószban puhult francia csirkecomb is vajas alappal készül, nem véletlenül.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük