Céklával és krumplival sült csirkecomb: a házi páctól igazán finom a hús

Nem egészen egy óra alatt fenséges ebédet varázsolhatsz az asztalra. A csirkecombbal együtt sül a zöldségköret is, ami így sokkal ízletesebb lesz.

ceklaval-krumplival-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A könnyű, finom és gyorsan elkészíthető sült csirkecomb a legváltozatosabban kerülhet az asztalra. Lehet hétköznapi vacsora, felturbózva pedig akár ünnepi ebéd is. A szokásosnál szaftosabb, omlósabb lesz a hús, ha pácban pihenteted legalább néhány órán át. Ne bolti fűszerkeveréket vásárolj, dobd össze inkább otthon a pácot percek alatt. A krumpli mellé tegyél szuperegészséges céklát is! Ha marad a pácléből, locsold meg vele a tepsibe tett zöldségeket. 

Céklával, krumplival sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 2 db közepes cékla
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1.5 dl vörösbor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat, az átpréselt fokhagymát, a sót, a borsot és a kakukkfüvet keverd össze egy tálban. A csirkecombokat tisztítsd meg, és kend be a fűszeres olajjal. Letakarva tedd a hűtőbe legalább négy órára.

Közben a zöldségeket pucold meg, a céklát és a krumplit vágd hozzávetőleg egyforma darabokra, és a combokkal együtt rendezd tepsibe. Önts alájuk bort, rakj a hús és a zöldségek mellé babérlevelet és a feldarabolt vöröshagymát. Fedd le alufóliával, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 percig, közben forgasd át a húst. A végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg a combokat.

A csirkecomb mézes, fokhagymás pácban sütve is fantasztikus. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük