Savanyú káposztával sült mennyei csirkecomb: akár a karácsonyi asztalra is kerülhet

A csirkecomb és a savanyú káposzta kettőse ebben az egytálételben is remekül működik.

Savanyú káposztával sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A savanyú káposztás ételeket sokan szeretik fogyasztani egész télen. Most készítsd el csirkecomb köreteként! A húst előzőleg pácold be, de nem kell túlgondolni, egyszerű fűszerezéssel is nagyon finom lesz.

Savanyú káposztával sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 8 csirkealsócomb
  • 4 babérlevél
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

 

A pácolási idő leteltével a savanyú káposztát csepegtesd le. Ízlés szerint át is öblítheted, ha nem szereted olyan savanyúan. A hagymát cikkezd fel. Egy tepsiben keverd össze a káposztát a hagymával. Szórd meg sóval és borssal, tedd rá a babérleveleket és a befűszerezett húsokat. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd 10-15 percig, hogy a hús bőre ropogóssá váljon.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A lila káposzta is sokféle formában kaphat helyet az asztalon: így készítve ünnepi köret válhat belőle.

Kép: soleg / Getty Images

Ezt is szeretjük