Savanyú káposztával sült mennyei csirkecomb: akár a karácsonyi asztalra is kerülhet
A csirkecomb és a savanyú káposzta kettőse ebben az egytálételben is remekül működik.
A savanyú káposztás ételeket sokan szeretik fogyasztani egész télen. Most készítsd el csirkecomb köreteként! A húst előzőleg pácold be, de nem kell túlgondolni, egyszerű fűszerezéssel is nagyon finom lesz.
Savanyú káposztával sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg savanyú káposzta
- 8 csirkealsócomb
- 4 babérlevél
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a savanyú káposztát csepegtesd le. Ízlés szerint át is öblítheted, ha nem szereted olyan savanyúan. A hagymát cikkezd fel. Egy tepsiben keverd össze a káposztát a hagymával. Szórd meg sóval és borssal, tedd rá a babérleveleket és a befűszerezett húsokat. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd 10-15 percig, hogy a hús bőre ropogóssá váljon.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A lila káposzta is sokféle formában kaphat helyet az asztalon: így készítve ünnepi köret válhat belőle.
Kép: soleg / Getty Images
Még több recept