Rákmegelőző és emésztésserkentő hatással bírnak: a dió és a mák kiemelkedő rostforrás
Az élelmi rostok a szervezet egészséges működésének nélkülözhetetlen tápanyagai, és a dió és a mák is bővelkedik bennük.
Összesen 180 találat.
Az élelmi rostok a szervezet egészséges működésének nélkülözhetetlen tápanyagai, és a dió és a mák is bővelkedik bennük.
A mákos guba akkor a legfinomabb, ha nem száraz, és nem is tocsog a tejtől. A narancs csodás ízt ad neki, és ünnepivé teszi.
A mákot a palacsinta tésztájába is belesütheted. A töltelék pedig lehet akár a jól bevált krémes túró is.
A házi mákos nudli íze össze sem hasonlítható a bolti fagyasztottal, ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád.
Az egyszerű narancsos, mákos kevert sütit a tetejére kerülő szirup még különlegesebbé teszi.
Ha nincs elég időd a konyhában tüsténkedni, és hosszú ideig várni, amíg a tészta megkel, készítsd el ezt a mákos kiflit!
A banánok is elkezdtek barnulni a konyhapulton? Készíts belőlük szuper puha sütit! Mákkal a banánkenyér még ellenállhatatlanabb.
Ebben a rétesben két kedvenc töltelék is megfér egymás mellett: almás is, mákos is, és bolti tésztából is fantasztikus lesz.
Nem kell eldöntened, hogy túrós, mákos vagy szilvás pitét készíts, akár egy sütibe is kerülhet mindegyik töltelék.
Ha nem kívánod a tömény, krémes édességeket, a frissítő, citromos kevert süti kapóra jön. Tedd még izgalmasabbá mákkal is!
A bögrés, mikrós, mákos egyadagos süti gyors, mennyei és elronthatatlan.
Csak egy kis változtatás: a máktól még izgalmasabb lesz a palacsinta tésztája. Jól illik hozzá a krémes, túrós töltelék.
A mákos-mandulás süti igazi házias édesség, amit nem tudsz elhibázni. A titka az egyszerűségében rejlik.
Az osztrák hütték kínálatából nem hiányozhat az egyik legkedveltebb édesség, a Germknödel, vagyis a gőzgombóc. Legtöbbször lekvárral töltve, mákkal és vaníliasodóval készül.
A házias mákpite előnye, hogy nem kell külön tésztát és tölteléket készíteni, csak kavard össze a hozzávalókat.
A mákos guba igazi karácsonyi klasszikus, ami vendégváró vagy desszert is lehet, ráadásul a babona szerint pénzt hoz.
Idén készítsd el saját kezűleg a bejglit! A mákos, aszalt szilvás töltelék mennyei, és jó vastagon az igazi.
Nem tudsz dönteni, hogy almás, túrós vagy mákos pitét süss? Ötvözd mindet!
Olyan csábítóak a tányéron sorakozó, messziről illatozó mákos falatok, hogy egyik sütit kapkodod majd a másik után.
Az almás-mákos kevert sütiből ilyenkor vétek lenne kihagyni az évszak másik nagy kedvencét, a diót!
A hagyományos zsemlemorzsás bunda helyett forgasd mákos keverékbe a szilvás gombócot.
Nem mindenki mer belevágni az igazi húzott rétes készítésébe, de csak kicsit kell gyakorolni.
Turbózd fel az egyszerű kevert kuglófot mákkal és citrommal! Elégedett leszel a puha, illatos, omlós tésztával, amit pikk-pakk összeállítasz.
Ha igazán különleges és finom sajttortára vágysz, a mákos változatot mindenképpen süsd meg!
A jóféle, házi kelt tésztákkal nehéz felvenni a versenyt. A saját készítésű mákos kalács reggelire, sőt, ünnepekre is jól jön.
A mák tele van vitaminnal és ásványi anyaggal. Ne csak bejgli formájában, és ne csupán karácsonykor fogyaszd!
Miért ne lehetne egy süti egyszerre finom, olcsó és egyszerű? A mákos-csokis keksz pont ilyen.
Palacsintát is készíthetsz luxuskivitelben: mákkal, mascarponés krémmel és banánnal minden igényt kielégít.
Ez az egyik legjobb párosítás! A tökös-mákos rétes olyan, mintha a nagyi készítette volna.
A kelt mákos süti igazi régimódi, házias édesség, ami tekercselve még finomabb.