Pillekönnyű mákos tekercsek: szétomlik a szádban az isteni édesség
Olyan csábítóak a tányéron sorakozó, messziről illatozó mákos falatok, hogy egyik sütit kapkodod majd a másik után.

makos-falatok
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sehol nem készítenek annyi mákos sütit, mint nálunk. Az apró, fekete szemek a puha, foszlós kelt tésztába is kiválóak. A házias falatokkal rengeteg dicséretet bezsebelhetsz. Ezzel a tésztával nagyon könnyű dolgozni, és gyorsan, pár perc alatt összeáll. A süti bármilyen formájú lehet, talán tekercseket a legkönnyebb készíteni. 

Mákos tekercs

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1.5 dl étolaj
  • 1
  • vaníliás cukor
  • 1 teáskanál cukor

A töltelékhez

  • 25 dkg mák
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Pihentesd 10 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze sóval, majd add hozzá az olajat és az élesztőt. Gyúrd addig, amíg  elválik az edénytől. Letakarva, meleg helyen keleszd fél órát.
 

Közben készítsd el a tölteléket. A kétféle cukrot forrald fel a tejjel, majd húzd le a tűzről. Keverd hozzá a mákot, és hűtsd ki. 

 

Pihentetés után a tésztát rakd át gyúródeszkára, és oszd három cipóra. Egyenként nyújtsd akkora körré, mint a lapos tányér, és vágd mindegyiket nyolc cikkre. A háromszög szélesebb oldalára kanalazz mákos tölteléket, majd tekerd fel. A tetejét kend meg felvert tojással, és sorakoztasd a falatokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 180 fokon szép aranysárgára 20-25 perc alatt. Még forrón szórd meg porcukorral. 
Mákos sütit akár liszt nélkül is készíthetsz, citromkrémmel kellemesen fanyar.

Ezt is szeretjük