Mákos-körtés kevert süti: csak összekevered, és sütheted is
A mákos-körtés süti egyszerű, mégis kényeztető desszert, a tésztáját gyorsan összekevered, és napokig puha marad.

makos-kortes-kevert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mákot ne csak a téli időszakban használj, bármikor izgalmasabbá teheted vele az egyszerű sütiket, így a kevert tésztákat is! Szinte bármilyen gyümölcshöz passzol, próbáld ki körtével is. Mivel olaj és tej is kerül bele, a tészta nem lesz száraz. 

Mákos-körtés kevert süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg mák
  • 4 db körte
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2.5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a mákkal és a sóval, majd forgasd a masszába, és dolgozd egyneművé. 

A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, a tetejét rakd ki feldarabolt, ízlésesen bevagdosott körtével. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Teszteld, azaz szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. 
Szereted a mákot? Gyúrd meg otthon a mákos nudlit, és tálald házi lekvárral!

Ezt is szeretjük