Mákos-körtés kevert süti: csak összekevered, és sütheted is
A mákos-körtés süti egyszerű, mégis kényeztető desszert, a tésztáját gyorsan összekevered, és napokig puha marad.

Mákot ne csak a téli időszakban használj, bármikor izgalmasabbá teheted vele az egyszerű sütiket, így a kevert tésztákat is! Szinte bármilyen gyümölcshöz passzol, próbáld ki körtével is. Mivel olaj és tej is kerül bele, a tészta nem lesz száraz.
Mákos-körtés kevert süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg mák
- 4 db körte
- 3 db tojás
- 3 dl tej
- 2.5 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a mákkal és a sóval, majd forgasd a masszába, és dolgozd egyneművé.
A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, a tetejét rakd ki feldarabolt, ízlésesen bevagdosott körtével. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Teszteld, azaz szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
Szereted a mákot? Gyúrd meg otthon a mákos nudlit, és tálald házi lekvárral!

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept