Mákos-körtés kevert süti: csak összekevered, és sütheted is
A mákos-körtés süti egyszerű, mégis kényeztető desszert, a tésztáját gyorsan összekevered, és napokig puha marad.

- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
Mákot ne csak a téli időszakban használj, bármikor izgalmasabbá teheted vele az egyszerű sütiket, így a kevert tésztákat is! Szinte bármilyen gyümölcshöz passzol, próbáld ki körtével is. Mivel olaj és tej is kerül bele, a tészta nem lesz száraz.
Mákos-körtés kevert süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg mák
- 4 db körte
- 3 db tojás
- 3 dl tej
- 2.5 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a mákkal és a sóval, majd forgasd a masszába, és dolgozd egyneművé.
A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, a tetejét rakd ki feldarabolt, ízlésesen bevagdosott körtével. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Teszteld, azaz szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
Szereted a mákot? Gyúrd meg otthon a mákos nudlit, és tálald házi lekvárral!
Még több recept