Magas, lágy mákpite: gyümölcsökkel még finomabb

A házias mákpite előnye, hogy nem kell külön tésztát és tölteléket készíteni, csak kavard össze a hozzávalókat.

makpite
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a családi ebéd után hiányzik valamilyen desszert, készíts mákpitét! Régimódi édesség, amit egész biztos, hogy kóstoltál már, ha máskor nem, gyerekkorodban. Dobd fel friss vagy kandírozott gyümölcsökkel, a kicsit savanykásabb ízek is jól mennek az édeskés tésztához. 

Gyümölcsös mákpite

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • mazsola
  • aszalt, kandírozott gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és keverd ki jól, majd öntsd hozzá a tejet. Egy másik edényben vegyítsd a mákot, a sütőport, a lisztet, a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket, majd részletekben dolgozd a tojásos keverékhez. Ha a massza csomómentes, egyengesd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy akár tortaformába, és told előmelegített sütőbe.
 

Süsd meg 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, majd tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű, biztosan átsült. Amennyiben ragad rá massza, süsd még egy kicsit. Ha kihűl, vágd fel tetszés szerint. 
A híres flódninak is meghatározó eleme a mák, az emeletes sütit is feltétlenül kóstold meg!
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük