Magas, lágy mákpite: gyümölcsökkel még finomabb
A házias mákpite előnye, hogy nem kell külön tésztát és tölteléket készíteni, csak kavard össze a hozzávalókat.

makpite
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Ezek a sneakerek lesznek a tavasz kedvencei: a futurisztikus retró az új divat – Árakkal, lelőhelyekkel »

Serkenti a kollagéntermelést és kisimítja a ráncokat: anti-aging smoothie a szép bőrért »

Lágy és nőies hullámok hő nélkül: csak egy póló kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a családi ebéd után hiányzik valamilyen desszert, készíts mákpitét! Régimódi édesség, amit egész biztos, hogy kóstoltál már, ha máskor nem, gyerekkorodban. Dobd fel friss vagy kandírozott gyümölcsökkel, a kicsit savanykásabb ízek is jól mennek az édeskés tésztához. 

Gyümölcsös mákpite

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • mazsola
  • aszalt, kandírozott gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és keverd ki jól, majd öntsd hozzá a tejet. Egy másik edényben vegyítsd a mákot, a sütőport, a lisztet, a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket, majd részletekben dolgozd a tojásos keverékhez. Ha a massza csomómentes, egyengesd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy akár tortaformába, és told előmelegített sütőbe.
 

Süsd meg 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, majd tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű, biztosan átsült. Amennyiben ragad rá massza, süsd még egy kicsit. Ha kihűl, vágd fel tetszés szerint. 
A híres flódninak is meghatározó eleme a mák, az emeletes sütit is feltétlenül kóstold meg!
 

Ezt is szeretjük