Magas, lágy mákpite: gyümölcsökkel még finomabb
A házias mákpite előnye, hogy nem kell külön tésztát és tölteléket készíteni, csak kavard össze a hozzávalókat.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Ha a családi ebéd után hiányzik valamilyen desszert, készíts mákpitét! Régimódi édesség, amit egész biztos, hogy kóstoltál már, ha máskor nem, gyerekkorodban. Dobd fel friss vagy kandírozott gyümölcsökkel, a kicsit savanykásabb ízek is jól mennek az édeskés tésztához.
Gyümölcsös mákpite
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg mák
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2.5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- mazsola
- aszalt, kandírozott gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és keverd ki jól, majd öntsd hozzá a tejet. Egy másik edényben vegyítsd a mákot, a sütőport, a lisztet, a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket, majd részletekben dolgozd a tojásos keverékhez. Ha a massza csomómentes, egyengesd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy akár tortaformába, és told előmelegített sütőbe.
Süsd meg 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, majd tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű, biztosan átsült. Amennyiben ragad rá massza, süsd még egy kicsit. Ha kihűl, vágd fel tetszés szerint.
A híres flódninak is meghatározó eleme a mák, az emeletes sütit is feltétlenül kóstold meg!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept