Isteni mákos-mandulás süti liszt nélkül: csak keverd össze, és mehet a sütőbe
A mákos-mandulás süti igazi házias édesség, amit nem tudsz elhibázni. A titka az egyszerűségében rejlik.

makos-suti-liszt-nelkul
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mák legtöbbször töltelékként kerül a sütibe, ennek a kevert tésztának viszont a legfontosabb alapanyaga. Liszt helyett rakj hozzá darált mandulát, így akkor is megeheted, ha gluténmentes diétát tartasz. A citrusos aromák feldobják a sütit, de a kész tésztát megkenheted lekvárral, és a vaníliasodó is illik hozzá.  

Mákos-mandulás süti liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált mandula
  • 15 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 db citrom
  • 3 evőkanál mandulaforgács a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Részletekben adagold hozzá a cukrot. Amikor már szép fényes, tedd hozzá a sárgáját, majd az olvasztott vajat is. Vegyítsd a mákot, a diót, a reszelt citromhéjat és a sütőport, majd forgasd a habhoz. 
Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe, szórd meg mandulaforgáccsal, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 45-50 percig. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 
Ha szereted a mákot, próbáld ki felfújtba is! A könnyű és habos desszert gyümölcsökkel még finomabb. 

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük