Almás-mákos kevert süti: kuglófformában sütve még szebb lesz tálalásnál
Az almás-mákos kevert sütiből ilyenkor vétek lenne kihagyni az évszak másik nagy kedvencét, a diót!

almas-makos-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almás-mákos kuglóf igazi nagyiféle, házias süti, aminek sokáig szádban érzed majd az ízét. Könnyen ősziessé teheted. A kevert tészta már csak az almának köszönhetően is napokig friss, puha marad, igaz, esélye sem lesz kiszáradni, hisz gyorsan elfogy. Kuglófformában sütve talán még csábítóbb. Jól jön majd a hűvösebb napokon egy-egy melegebb ital mellé. 

Almás-mákos kevert kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 10 dkg mák
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 2 db alma
  • 0.5 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat óvatosan keverd habosra a kétféle cukorral és a citromhéjjal. Dolgozd hozzá a kis darabokra vágott almát, a diót, majd a mákkal, a fahéjjal és a sütőporral vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.
 

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú kuglófformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, a süti elkészült. 
Mákos sütit liszt nélkül, tortaformában is készíthetsz, fanyar citromkrémmel pedig még ellenállhatatlanabb. 

Ezt is szeretjük