Almás-mákos kevert süti: kuglófformában sütve még szebb lesz tálalásnál
Az almás-mákos kevert sütiből ilyenkor vétek lenne kihagyni az évszak másik nagy kedvencét, a diót!

almas-makos-kuglof
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás-mákos kuglóf igazi nagyiféle, házias süti, aminek sokáig szádban érzed majd az ízét. Könnyen ősziessé teheted. A kevert tészta már csak az almának köszönhetően is napokig friss, puha marad, igaz, esélye sem lesz kiszáradni, hisz gyorsan elfogy. Kuglófformában sütve talán még csábítóbb. Jól jön majd a hűvösebb napokon egy-egy melegebb ital mellé. 

Almás-mákos kevert kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 10 dkg mák
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 2 db alma
  • 0.5 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat óvatosan keverd habosra a kétféle cukorral és a citromhéjjal. Dolgozd hozzá a kis darabokra vágott almát, a diót, majd a mákkal, a fahéjjal és a sütőporral vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.
 

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú kuglófformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, a süti elkészült. 
Mákos sütit liszt nélkül, tortaformában is készíthetsz, fanyar citromkrémmel pedig még ellenállhatatlanabb. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük