Pillekönnyű tésztájú mákos, túrós pite: fokozd az élvezetet almával
Nem tudsz dönteni, hogy almás, túrós vagy mákos pitét süss? Ötvözd mindet!

turos-makos-pite-almaval
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mákos, túrós pite ízében és állagában is tökéletes finomság. Érdemes fahéjas almával fokozni az élvezetet. A gyors tészta összeállítása nagyon fontos, mert a vajnak nem szabad megolvadnia, különben nem lesz olyan omlós a tészta. Jobbnál jobb rétegek váltják egymást, egyiket se hagyd ki! Ha marad ki tészta, morzsold a süti tetejére.

Mákos, túrós pite almával

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor

A túrós töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mákos töltelékhez

  • 15 dkg mák
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 1 evőkanál vaj

Az almás részhez

  • 5 db alma
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát, majd gyúrd össze. A tésztából formázz cipót, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
A töltelékhez a vajat olvaszd fel a tejben, kezdd főzni, rakd hozzá a búzadarát és a porcukorral vegyített mákot. Kevergetve főzd két-három percig, majd tedd félre hűlni. 
A túrót keverd össze a tojással, a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.


A hűtőből kivett tésztát nyújtsd lisztezett felületen fél centi vastagságúra, és simítsd egy közepes nagyságú tepsibe. Egyengesd rá előbb a mákos, majd a túrós tölteléket. Rakd ki a tetejét almával, szórd meg fahéjjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. 
Most van itt a diós, szőlős pite szezonja is. Mennyei, és egyáltalán nem bonyolult. 

Ezt is szeretjük