Jól megtömött almás, mákos rétes: ne spórold ki belőle a tölteléket
Ebben a rétesben két kedvenc töltelék is megfér egymás mellett: almás is, mákos is, és bolti tésztából is fantasztikus lesz.

almas-makos-retes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a kézzel nyújtott rétest túl macerásnak találod, vagy nincs több órád a sütikészítésre, használj bolti tésztát! A vékony lapok alatt megbújó töltelék igazi ízbomba, az alma és a mák mellett még mazsola is van benne. Fahéjjal megbolondítva tökéletes lesz a végeredmény. 

Almás, mákos rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 1 kg alma
  • 1 db tojássárga
  • 10 dkg mazsola
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál mák
  • 1 teáskanál fahéj
  • zselmemorzsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztasd annyi vízbe, amennyi ellepi. Az almákat hámozd meg, vágd kisebb darabokra, keverd össze a mákkal, a porcukorral, a fahéjjal és a mazsolával. 

Egy konyharuhát spriccelj meg kevés vízzel, rakj rá három réteslapot, és mindegyiket kend meg olajjal. A hozzád közelebb eső szélére halmozz almás keveréket, majd szórd meg kevés zsemlemorzsával. Szorosan tekerd fel a konyharuha segítségével, és a végét hajtogasd be, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Kend meg a tetejét felvert tojással.

Rendezd a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól ötcentis távolságra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. A sütőből kivéve a tepsin hagyd langyosra hűlni, csak utána szeleteld fel. Porcukorral megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük