Pihe-puha mákos kifli: élesztős, de nem kell keleszteni
Ha nincs elég időd a konyhában tüsténkedni, és hosszú ideig várni, amíg a tészta megkel, készítsd el ezt a mákos kiflit!

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Ha nem sok kelt tésztát készítettél, ezzel a recepttel akkor is bátran próbálkozhatsz. Egyszerű összeállítani, és utána rögtön sütheted is a kifliket. A mákos töltelékkel nem foghatsz mellé. Ez a tészta univerzális, egy kis módosítással édes és sós ízekkel is tökéletes. Már sülés közben betölti a házat a kelt tészta csodás illata.
Élesztős mákos kifli
Hozzávalók
A tésztához
- 35 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2.5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 15 dkg mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromhéj
- 1.5 dl tej
A tetejére
- 1 db tojás
Elkészítés:
A töltelékhez a tejet forrald fel a kétféle cukorral, majd keverd össze a citromhéjjal és a mákkal.
A tésztához a tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a tojással, az olvasztott vajjal és a felfutott élesztővel, majd alaposan dolgozd össze a tésztát. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és az edény falától.
Formázz a tésztából két cipót, és nyújtsd kör alakúra. Vágd 12-12 cikkre, kanalazz mindegyikre mákos tölteléket, és a szélesebb felétől kezdve tekerd fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg felvert tojással, és 190 fokos sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt szép pirosra.
Ha a klasszikus, bolti kiflit készítenéd el, ahhoz is mutatunk egy bevált receptet!
Még több recept