Pihe-puha mákos kifli: élesztős, de nem kell keleszteni
Ha nincs elég időd a konyhában tüsténkedni, és hosszú ideig várni, amíg a tészta megkel, készítsd el ezt a mákos kiflit!

makos-kifli-receptek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem sok kelt tésztát készítettél, ezzel a recepttel akkor is bátran próbálkozhatsz. Egyszerű összeállítani, és utána rögtön sütheted is a kifliket. A mákos töltelékkel nem foghatsz mellé. Ez a tészta univerzális, egy kis módosítással édes és sós ízekkel is tökéletes. Már sülés közben betölti a házat a kelt tészta csodás illata.

Élesztős mákos kifli

Hozzávalók:

A tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 15 dkg mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1.5 dl tej

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a tejet forrald fel a kétféle cukorral, majd keverd össze a citromhéjjal és a mákkal. 
A tésztához a tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a tojással, az olvasztott vajjal és a felfutott élesztővel, majd alaposan dolgozd össze a tésztát. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és az edény falától. 
 

Formázz a tésztából két cipót, és nyújtsd kör alakúra. Vágd 12-12 cikkre, kanalazz mindegyikre mákos tölteléket, és a szélesebb felétől kezdve tekerd fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg felvert tojással, és 190 fokos sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt szép pirosra.
Ha a klasszikus, bolti kiflit készítenéd el, ahhoz is mutatunk egy bevált receptet!

Ezt is szeretjük